Rasmus Klockljung är en av matprofilerna bakom den nya sajten som vill lyfta fram veganska restauranger. Foto: Vegokommissionen / Karin Nilsson

Han listar Stockholms bästa vegan-käk

Lagom till den 1 februari – datumet känt som den vegetariska dagen – lanseras en ny sajt som sätter stans veganska restauranger under lupp.

  • Publicerad 10:57, 1 feb 2017

Det är fyra matprofiler i form av bloggare och kokboksförfattare som går samman under namnet Vegokomissionen.se. Sajten ska enligt egen utsago innehålla "matnördiga krogrecensioner" av veganska restauranger.

– Det är dags att vi som väljer vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med att få något att äta över huvud taget är förbi, säger Gustav Johansson som är grundare och en av recensenterna i ett pressmeddelande.

Konstruktiv feedback

Sajten har som ambition att publicera mellan fyra och åtta recensioner i månaden. Till en början ligger fokus på Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Ett mål är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential för mer och godare vegansk mat det finns ute i Sveriges krogliv, säger Gustav Johansson.

LÄS ÄVEN: "Före detta köttälskaren öppnar helt vegansk och ekologisk fastfood-restaurang"

Det här är Vegokommisionen

Gustav Johansson – driver matbloggen Jävligt Gott, vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2016, kokboksförfattare.

Rasmus Klockljung – driver matbloggen Vegologi, grundare av och redaktör för restaurangguiden Veganistan, kokboksförfattare och frilansskribent.

Jenny Luks – frilansjournalist, driver den veganska nyhetssajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg, matskribent i tidningen Syre.

Johan Lundgren - driver matbloggen Gaashud, frilansande matskribent och kokboksförfattare.

Visa merVisa mindre