Jimmie Hall och Simon Ryd blandar street art-utställningar med barhäng. Foto: Linda Gren

Han öppnar galleri med gatukonst – och tapasbar

Galleriet Wallery har fått en permanent lokal på Riddargatan 1. Nu breddar ägaren Jimmie Hall verksamheten – med en tapasbar.

  • Publicerad 16:31, 30 nov 2017

Ett konstgalleri där all konst har sin grund i gatukonsten. Det är vad Wallery är. Jimmie Hall som drivit galleriet i fem år är själv gatukonstnär i grunden och är nöjd att galleriet, som tidigare poppat upp här och där, nu har fått en fast lokal.

– Det är inte så stort här inne men vi har lyckats få in all konst vi har till salu på hemsidan här. Vi har två luckor i väggen där vi kan förvara konsten som inte hänger uppe, säger Jimmie Hall.

Baren ska dra folk

Hemsidan, ja. Den är central för Wallery som är lika mycket online som ett fysiskt galleri. Men nu är målet är att dra mer folk för att se konsten med egna ögon. Med hjälp av en bar.

– När vi haft utställningar har det varit massor med folk på vernissagen, men jag funderade ett varv till på hur man kan få folk att komma hit till vardags. Det känns klockrent att öppna en bar i galleriet för att göra det till naturligt häng, säger Jimmie Hall.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Till sin hjälp har han barchefen Simon Ryd, som i grunden är fiskhandlare med många års erfarenhet. Nu har han ansvar för den nyöppnade tapasbaren, mitt i konstgalleriet.

– Eftersom jag är fiskhandlare så tummar jag aldrig på råvarorna, det ska vara bra grejer. Nu i början kör vi tacos som dock är något helt annat än den tacos man äter hemma på fredagarna. Men tanken framåt är att vi ska vara flexibla och lyssna på folks önskemål när det kommer till både mat och dryck, säger Simon Ryd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han fixar Dean Martin-kryssning – på ångbåt

Nyheter Patrik på Lilla Essingen förverkligar sin dröm: "Den skönaste entertainern som funnits" Sångaren Patrik Stenberg, 53, brinner för den gamla skolans entertainers. Nu har han satt ihop en konsert med sin personliga favorit – Dean Martin.måndag 23/7 16:14

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06