Han öppnar karamellfabrik på Kungsholmen

Karameller, kolor, klubbor och mängder av choklad – allt gjort från grunden. Nu har Kungsholmen fått en karamellfabrik.

  • Publicerad 16:30, 2 okt 2018

Genom fönstret på Fleminggatan 95 är det redan många barn som nyfiket stannat och tryckt näsorna mot fönstret för att kika in när alla sötsaker blir till i nyöppnade Kungsholmens Karamellfabrik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är trevligt. Det är både barn och vuxna som stannar till och det blir stora leenden, säger konditorn och chokladspecialisten Göran Söderin, eller ”Kungsholmens egen Willy Wonka” som han skämtsamt skrev i ett pressmeddelande efter figuren i ”Kalle och Chokladfabriken”.

Är det så man ska kalla dig?

– Ha ha, det får man ta som man vill, säger Göran och skrattar.

Men liknelsen är enkel att se. Runt om i butiken och kafédelen, som enligt Göran ska vara en blandning av Villa Villekulla och Pippis karamellbutik, finns mängder av karameller, kolor, marsipanfigurer med mera. Och massor av choklad förstås. Allt gjort på plats.

– Jag gör allt själv. Chokladen görs här från kakaobönor, gelégodiset av riktig frukt inte diverse kemikalier och jag använder ekologiska produkter. En del av chokladkonfektyren jag gör går inte att hitta någon annanstans i stan, säger Göran som också bor på Kungsholmen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han har varit konditor i över 40 år och tidigare bland annat skrivit flera böcker.

– Jag kände att det var dags att göra något eget igen efter att ha jobbat med utbildningar under flera år. Jag tycker att det är roligt att skapa allt från scratch och så passade det här bra eftersom jag bor på Kungsholmen, säger han.

NYÖPPNAT. Göran Söderin har öppnat en karamellbutik på Fleminggatan. Foto: Per Brandt