Bygg, måleri och stearinljus. Niklas Tannegård har många strängar på sin butikslyra. Foto: Johann Bernövall

Han öppnar ny butik – med bara ljus

I den gamla järnhandeln på S:t Erikgatan öppnade nyligen en ny verksamhet. Innerstans första butik som bara säljer ljus.

  • Publicerad 14:25, 8 jun 2018

Niklas Tannegård är en av två som grundade butikerna med namnet DN. Dels byggbutiken på S:t Eriksgatan och dels inrednings-, järn- och måleraffären som för en dryg månad sedan flyttade in i det nya Basaren-huset på Hantverkargatan.

Den sistnämnda låg tidigare, precis som byggbutiken, på S:t Eriksgatan. Nummer 23 närmaste bestämt. Men i den lokalen huserar numera Candle Room, en butik helt dedikerad till ljus. Inte motsatsen till mörker, alltså, utan produkten.

– Vi tycker att läget är för bra för att sälja den här butiken. Och vi insåg att det saknas en butik för bara ljus i Stockholm. Vi har plockat inspiration från New York, där sådana här butiker är rätt vanliga, säger Niklas Tannegård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vissa av ljusen som säljs i butiken är exklusiva och har tidigare knappt gått att få tag på i Sverige. Man säljer till exempel helveganska ljus till den som föredrar det.

– Våra dyraste ljus kostar 3 000 kronor. Men vi har hela spektrat, säger Niklas Tannegård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58