Bygg, måleri och stearinljus. Niklas Tannegård har många strängar på sin butikslyra. Foto: Johann Bernövall

Han öppnar ny butik – med bara ljus

I den gamla järnhandeln på S:t Erikgatan öppnade nyligen en ny verksamhet. Innerstans första butik som bara säljer ljus.

  • Publicerad 14:25, 8 jun 2018

Niklas Tannegård är en av två som grundade butikerna med namnet DN. Dels byggbutiken på S:t Eriksgatan och dels inrednings-, järn- och måleriaffären som för en dryg månad sedan flyttade in i det nya Basaren-huset på Hantverkargatan.

Den sistnämnda låg tidigare, precis som byggbutiken, på S:t Eriksgatan. Nummer 23 närmaste bestämt. Men i den lokalen huserar numera Candle Room, en butik helt dedikerad till ljus. Inte motsatsen till mörker, alltså, utan produkten.

– Vi tycker att läget är för bra för att sälja den här butiken. Och vi insåg att det saknas en butik för bara ljus i Stockholm. Vi har plockat inspiration från New York, där sådana här butiker är rätt vanliga, säger Niklas Tannegård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vissa av ljusen som säljs i butiken är exklusiva och har tidigare knappt gått att få tag på i Sverige. Man säljer till exempel helveganska ljus till den som föredrar det.

– Våra dyraste ljus kostar 3 000 kronor. Men vi har hela spektrat, säger Niklas Tannegård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Trevliga mord" på Östermalm i ny deckare

Nyheter Författaren Helene Sjöman gräver där hon står Mysiga mord på Östermalm och franska Rivieran. Det blir resultatet när romandebuterande författaren Helene Sjöman gräver där hon står.lördag 18/8 9:30

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30