ÖPPNAT. Rafal Perz har öppnat upp Pesso Stenugnsbageri på Lilla Essingen. Foto: Per Brandt

Han öppnar nytt bageri på Lilla Essingen

Det är en ny bagare i stan. Åtminstone på Lilla Essingen.

  • Publicerad 11:52, 18 feb 2020

Det är Rafal Perz som tagit över bagerilokalerna på Patentgatan, där tidigare Bak höll till i 14 år, med nya Pesso Stenugnsbageri. Han driver sedan fem år tillbaka ett kafé och bageri på Fridhemsplan, men utökar nu rejält på Lilla Essingen. Av en slump. Ön är ett helt okänt blad för honom.

– Det blev bara så. Lokalen var till salu och vi behövde utöka. Det här blir något nytt och vi får upptäcka området och se var gästerna vill ha, säger Rafal.

Idag, tisdag är första dagen som han håller öppet. På menyn ska det finnas mängder av bröd, både surdegs- och stenugnsbakat, frallor, men även luncher i form av varma smörgåsar, sallader och lasagne. Och en mix av svenska, polska och franska bakverk.

– Vi ska göra lite fler sittplatser i kaféet, barbord och stolar och lite sånt. Vi vill att folk ska fika här. På sommaren ska vi ha uteservering hela vägen. Det känns jättespännande, säger Rafal.

– Vi kanske även kan servera lite pizzaslicar i framtiden, eller servera vin och öl om alla tillåter. Vi tycker att vi har ett bra koncept och nu vill vi göra det större.

Bageriet kommer inledningsvis ha öppet måndag-fredag klockan 8-18 samt lördag-söndag 9-16.