FIKET SOM SERVERAR SÖTCHOCK. Nio stycken inomhuskatter bor på kafeet. De kommer ha ett eget rum de kan gå in i när de inte vill hänga med övriga kafégäster. Foto: Mostphotos

Han öppnar Sveriges första katt-kafé

Kaffe, kakor – och en massa katter. Nu får det populära husdjuret ett eget kafé på Södermalm.

  • Publicerad 19:30, 9 okt 2017

Just nu pågår uppstartsarbetet med att starta Sveriges första kattkafé i Stockholm. Det handlar om ett kafé där det förutom kaffe och kakor även kommer att springa runt nio stycken katter.

– Vi har valt ut nio stycken tidigare hemlösa katter som både gillar människor och andra katter. De får ett liv i lyx, säger grundare Dirk Lüders.

Nu förändras de sista "orörda" kvarteren på Södermalm

Katterna är tidigare herrelösa, men kafeet i sig syftar inte till att hitta nya kattägare i Stockholm. Snarare är det en möjlighet för kattälskare att hänga mer med sitt favoritdjur.

– Det finns många i Stockholm som älskar katter, men som inte har möjlighet att äga någon själv. En i familjen är kanske allergisk, eller så får inte ha husdjur enligt hyreskontraktet. Då kan man komma till kattkafét och umgås istället, säger Dirk Lüders.

I slutet av oktober startar en crowdfunding via kickstarter för kaféet. Därefter är tanken att fiket kan öppna.

Bohemiskt fik tar beachkänslan från Bali till Södermalm

– Det återstår några detaljer och allt är inte klart med lokalen på Södermalm än, men det kommer bli av, säger Dirk Lüders.

Sveriges första kattkafé

Namn: The Catcorner café

Vad: Kafé med nio katter, djurvårdare, kaffe, kakor och smörgåsar.

Hur: Man kommer att behöva boka tid för att gå på kafét (detta då för mycket gäster samtidigt kan störa katterna). Åldersgräns för att få kattfika är 12 år.

Inspiration: Från England, där den här typen av verksamheter är utbredd.

Crowdfunding: Genomförs via kickstarter med start 26 oktober. Alla som blir bidragsgivare får en t-shirt med texten ”Krama mig… Jag stödjer The Cat Corner”.

Mer info: www.thecatcorner.se

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.