Moderat såklart. Johan Nilsson blir (mest troligt) tyngsta politikern i Älvsjö. Han vill se mer vakter och övervakningskameror i centrum. Foto: Sacharias Källdén/Fredrik Wennerlund

Han ser ut att bli ny boss i Älvsjö

Moderaterna kniper högsta positionen i Älvsjös politiska nämnd. Det är givet. Och med största sannolikhet blir det Johan Nilsson som greppar ordförandeklubban.

  • Publicerad 14:32, 8 nov 2018

Moderaternas 39-årige toppnamn i Älvsjö sitter sedan förra veckan redan som ordförande i den övergångsnämnd som styr stadsdelen till årsskiftet Och högst troligt får Johan Nilsson fortsätta mandatperioden ut, när partiet om ett par veckor fattar beslut.

– Jag har inte fått något löfte av partiet men jag har sagt att jag står till förfogande, och hoppas så klart på att det blir jag. Moderaterna vill gärna att stadsdelsnämndsordförande också ska sitta i kommunfullmäktige, och i Älvsjös nämnd är jag den ende som gör både och, säger Johan Nilsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att Moderaterna får ordförandeposten i Älvsjö är något man förhandlat fram i den nya grönblåa koalitionen. Kommunfullmäktige spikar budgeten för hela Stockholm nästa vecka, men redan nu har man i Älvsjö börjat arbeta genom att prata inom den politiska majoriteten, och med den lokala förvaltningen, om vad man vill göra.

– Det är nu man har chans att göra avtryck på 2019, säger Nilsson.

För honom är det tre frågor som han ser som viktigast att ta itu med direkt: trygghet, en kulturhusliknande mötesplats, och en grönare och mer odlingsbar stadsmiljö.

– Fler och tätare besök av ordningsvakterna i Älvsjö är en konkret åtgärd jag vill se för tryggheten. Och fler övervakningskameror i stationshuset, i gångarna, trapporna och cykelparkeringen.

Här intar stadens nya ordningsvakter Älvsjö

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.