Christoffer Stenbäck började sin resa efter torsdag lunch. Här är det "bara" 22,5 h kvar ungefär. Foto: Privat

Han ska cykla i butiken under ett helt dygn

I en cykelbutik i Täby sitter just nu en man och cyklar på en så kallad trainer. Han ska göra det i totalt ett dygn och vill att du kommer och sätter dig bredvid.

  • Publicerad 15:21, 14 dec 2017

Det är cyklisten Christoffer Stenbäck som just nu sitter med sin cykel på en trainer i butiken Cykelkraft i Täby. Trainer är en anordning som gör det möjligt att cykla inomhus och som man kan koppla ihop med en dator och skärm för att öka verklighetskänslan.

Och det är inte ett litet pass som Christoffer tagit sig an. Efter lunch under torsdagen inleddes en 24 timmar och 600 kilometer lång resa, allt för att stötta Musikhjälpen.

– För att engagera folk skänker vi fem kronor för varje kilometer de gör, här i butiken eller som uppkopplad till vårt engagemang, säger Manne Jansson, marknadschef på Cykelkraft.

"Kan man göra något är det bra"

Han uppmanar alla Sveriges cyklister att koppla upp sina trainers mot programmet Zwift och cykla med Christoffer.

– Det är ett sådant otroligt viktig tema i år, barntrafficking är så extremt illa. Kan man göra något är det bra, säger Manne Jansson.

Vill du vara med och hoja så ligger butiken på Propellervägen 8A.

Mer info finns på butikens hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05