Han skapade en egen webbkalender för Ekeröborna

Entreprenören Mårten Granath saknade en riktigt bra samlingsplats för evenemang på Mälaröarna. Då startade han en egen – webbkalendern Tidoplats.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

Vi hoppas kunna få ut den brett.

Varje vecka händer en massa spännande kultur-, nöjes- och friluftsgrejer att göra runt om på Mälaröarna. Alltifrån föreställningar och loppisar till guidningar och paddlingsturer.

Men hur ska man enkelt kunna hitta allt? Och hur ska föreningar och företag kunna nå ut bättre med vad de har på gång?

Färingsöbon och företagaren Mårten Granath undrade samma sak.

– Jag satt hemma själv med barnen en helg och ville göra något inom kommunen, men det var klurigt att hitta. Då kände jag att man borde kunna göra något för att underlätta för folk, säger han.

Tillsammans med webbutvecklaren Mattias Kallio från Rönninge startade Mårten Granath den annonsbaserade webbkalendern Tidoplats. Den sjösattes i september och samlar nu de flesta lokala evenemang inom nöje, kultur och friluftsliv på Mälaröarna.

– När man väl grottar ner sig ser man att det händer mycket här ute. Innan jag började skissa på det på allvar pratade jag runt med folk och det var ganska samstämmigt. Behovet finns, både för privatpersoner, företagare och föreningar. Vi vill även att de som bor i närliggande kommuner ska kunna ha lättare att upptäcka Ekerö.

En plattform som Tidoplats kan även främja kommunens företagande, enligt Mårten Granath.

– Företagen får här en tydlig plats att visa upp sina arrangemang och erbjudanden.

Än så länge finns Tidoplats enbart för Ekerö, men sajten är byggd för att kunna spridas vidare.

– Vi börjar med Ekerö för att det är min lokala förankring, men vi hoppas kunna få ut den brett, säger Mårten Granath.

Till att börja med är sidan en renodlad evenemangskalender, men tankar finns redan om att bygga ut den med fler funktioner.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15