Mali Ishtwei framför The Pavillion. Till höger Australiensiska konstnären Robin Eleys. Foto: Sacharias Källdén/Robin Eley

Han skapar hyperrealism på Stureplan

Det blir "hyperrealistisk" konst i kontroversiell kub när en känd australiensare ska skapa mitt på Stureplan.

  • Publicerad 15:51, 12 jul 2018

Det handlar om The Pavilion; i branschsammanhang hajpat som "Stureplans hetaste reklamyta". Den kommersiella kuben är såväl upplyst reklamyta och pop up-butik, som en konsthall i miniatyr.

Förra året stängdes den lilla kiosken – som inte är en kiosk – av trafikkontoret som bedömde bygget som trafikfarligt. Efter anpassning till stadens krav öppnade The Pavilion upp i maj igen. Och nu kommer en känd australiensisk konstnär dit för att skapa inför ögonen på alla stadsflanörer.

Omtvistad kub på Stureplan är tillbaka

Mannen heter Robin Eley och 40-åringen beskriver sin konst som hyperrealism.

– Tanken är att man inte ska skilja mellan det verkliga eller skapandet av det verkliga. Jag vet, det låter väldigt filosofiskt, förklarar Mali Ishtewi, en av kubens ägare och före detta entreprenör i juice-branschen.

Ett av Robin Eleys verk är till exempel en kopia av Mona Lisa som ser ut som att tavlan är inslagen i plast och tejp. Vilket den då inte är då det helt enkelt är en målning av en målning inslagen i plast.

– Man tror verkligen att målningen är insvept i plast! Vi tycker att det här blir engagerande för både stockholmare och turister som får se en konstnär skapa mitt i stan. Ett unikt tillfälle att engagera sig med en hyperrealist, säger Mali Ishtew.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Robin Eley kommer att göra konst i kuben The Pavilion den 23-29 juli.

Storbråk om Stureplanskuben

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.