Han ställer ut konst i klassisk salong

Över 2 500 sökte till årets upplaga av Liljevalchs vårsalong. En av de utvalda är Färingsöbon Björn Bernström.

  • Publicerad 14:48, 12 jan 2017

Jag fascineras av storstäder.

Han har funderat tidigare, men aldrig sökt. När akvarellkonstnären och Färingsöbon Björn Bernström till slut gjorde ett försök att komma med till Liljevalchs vårsalong blev han antagen. Hans ansökan föll jurymedlemmarna Ernst Billgren, Christina Gyllenhammar och Magnus Uggla i smaken. I veckan öppnade utställningen som innehåller verk från 127 konstnärer.

– Det är kul, det är den mest klassiska salongen i Sverige där i princip alla stora svenska konstnärer medverkat någon gång i sin karriär, säger Björn Bernström.

Han ställer ut akvarellmålningen ”The Drake, Chicago”, en stadsmiljö fylld av skyskrapor.

– Jag fascineras av storstäder. De har en speciell atmosfär med mycket aktivitet, neonljus och skyskrapor. Det blir en motpol till landskap som jag har målat mycket, säger han.

Liljevalchs vårsalong har arrangerats sedan 1921. På grund av renovering av lokalen arrangeras årets upplaga på Malmskillnadsgatan precis som i fjol. Att det inte är den klassiska lokalen tror Björn Bernström kan vara vägen in till vårsalongen för många.

– Jag tror att det kan locka en ny publik när det ligger i stan. Är det ute på Djurgården är det de som hittar dit som kommer, säger han.

Att jurymedlemmen Magnus Uggla är mer känd för annat än konst tycker Björn Bernström är roligt.

–Jag har förstått att han är konstintresserad och musik är ju också en konstform. Han kanske har haft ett mer objektivt öga i rollen som jurymedlem, säger Björn Bernström.

Liljevalchs vårsalong pågår till den 11 mars.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt