Högt tryck. Ahmed Farhod jobbar med paketutlämningen på Lagaplans godisbutik som tar emot minst 600 paket om dagen innan jul. Foto: Linn Matikka

Han tar emot 600 paket – om dagen

Det är bråda dagar för postombuden nu när det drar ihop sig till jul. Lagaplans godisbutik i Bagarmossens centrum tar emot minst 600 paket om dagen.

  • Publicerad 06:54, 15 dec 2017

Ahmed Farhod har jobbat i Lagaplans godisbutik i 1,5 år och det är han som basar över paketutlämningen i butiken. I vanliga fall jobbar han ensam med det men nu under jul har han en extra person anställd som hjälp.

Och det behövs. I vanliga fall tar butiken emot 300-400 paket om dagen från DHL, Postnord och Schenker. I juletider blir det 600 paket om dagen.

– Det är stressigt! 90 procent av Skarpnäcks och Bagarmossens paket kommer hit. Men det är bra träning för mig i alla fall, mina lår är skottsäkra, säger Ahmed Farhod och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han säger att paketen börjar bli fler i mitten av november och sedan ökar det fram till jul. Att Black Friday infaller där emellan har inte gjort att trycket minskat precis. Många av paketen som då beställs hämtas heller inte ut under de två veckor kunden vanligtvis har på sig.

– Jag känner 60 procent av alla som bor i Bagis, men jag kan inte ringa alla och påminna dem om deras paket, säger Ahmed Farhod men berättar att de som beställt större grejer – som trumset – brukar få en påminnelse.

"Överlevde förra julen så har inget att bevisa"

Också i mellandagarna räknar han med fullt ös på grund av rean, först in på det nya året blir det lugnare.

För att undvika kaos på lagret har Ahmed Farhod ett eget system för att han ska kunna hitta bland paketen. När StockholmDirekt är på besök håller han på att lära upp en ny person som ska kunna jobba med utlämningen när han går på semester om några dagar.

– Jag överlevde förra julen, så jag har inget att bevisa i år!

Är det inte ordning och reda på lagret går det snabbt utför.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lagaplans godisbutik tog över Postnords service från Ica för lite mer än 1,5 år sedan och då spreds bilder på ringlande köer utanför butiken i sociala medier. Ahmed Farhod tycker att det blivit mycket bättre sen dess, även om trycket ofta är högt.

– Det är som alla system, det tog ett tag innan vi vande oss, säger Ahmed Farhod.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00