Vegetariskt. Nahid Hassan öppnar Shanti culture club på Hantverkargatan. Foto: Mimmi Epstein

Han tar indisk streetfood till Kungsholmen

Hans förra restaurang skulle ha blivit den sista men nu har han ångrat sig. I mars öppnar Nahid Hassan sin första Shantikrog på Kungsholmen och där är kött bannlyst.

  • Publicerad 16:17, 29 jan 2018

När vi träffade Nahid Hassan för två år sedan öppnade han fine dining-restaurang i Vasastan och sa att det skulle bli hans sista restaurang. Nu har han ångrat sig, fyllt 50 och berättar att han äter mer och mer vegetarisk mat.

– Jag mår inte bra av att äta kött för ofta längre och har alltid öppnat restauranger som speglar det jag själv för tillfället äter mest av, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

2000 öppnade han den första Shanti-restaurangen på Södermalm. Den nya ligger på Hantverkargatan 47, öppnar den första mars och är hans sjätte men den första på Kungsholmen. Det kommer att serveras vegetariskt indisk och bengaliskt och visa fiskrätter. Men det blir inga "klassiska grönsaksgrytor".

– På menyn kommer det att finnas mycket streetfood som är lätt att äta, till exempel en kryddig vegetarisk burgare, pakoras och samosa som är som en liten pirog, säger Nahid Hassan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han bygger också en "snackbar" där man ska kunna sitta och ta några rätter och något att dricka. Dryckesmässigt ligger fokus på gin och tonic samt whisky.

Totalt kommer det att finnas mellan 50 och 60 platser på övervåningen och 20 på undervåningen. Den senare kommer även att vara möjlig att abonnera.

Lite längre upp på gatan ligger flera indiska restauranger, något Nahid Hassan ser som positivt.

– Jag kommer inte att konkurrera med någon utan kör mitt koncept.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00