Tar över. Gustav Johansson (M), Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd. Foto: Eva Tonström

Han tar makten i Årsta-Enskede-Vantör

Gustav Johansson (M) som efter en mandatperiod i opposition tar över ordförandeklubban i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.

  • Publicerad 20:00, 6 dec 2018

Hur känns det här?

– Självklart jätteroligt. Efter fyra år som vice ordförande känns det fantastiskt att äntligen kunna bedriva politik. Sen är jag lite lokalpatriot vilket gör att det känns extra kul. Jag har bott här hela mitt vuxna liv förutom en kortare tid utomlands. Vi bor i en fantastisk stadsdel.

Har du någon favoritplats eller liknande inom stadsdelsområdet som du nu ska basa över?

Personerna som får mest makt i Stockholm

– Jag älskar att vara ute och springa i vårt område, och uppskattar att vi har så fantastiska parkvägar och småparker.

Vad blir det första du och den nya majoriteten gör?

– Vi ska återgå till att ha fokus på kärnverksamheterna. I förskolan ska vi satsa på språk, naturvetenskap och matematik. Vi ska se till att medborgarna i stadsdelen är trygga på riktigt. Vi vill erbjuda alla över 85 år boende inom äldreomsorgen i någon form. Resurserna ska helt enkelt hamna där de gör mest nytta.

Vilka är utmaningarna?

– Det kommer finnas jättestora utmaningar, vilket man ska vara tydlig med. Det ser ut att kunna bli en lågkonjunktur som kommer påverka oss. Sedan har vi en stor otrygghet i vårt samhälle som vi måste komma till bukt med. En annan sak, som framförallt är jätteroligt, är den stora inflyttning som vi har. Men det ställer stora krav på kommunal service, som bland annat förskoleplatser. Det har varit eftersatt av den tidigare majoriteten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klart: Så hög blir hyran i Stockholms "billiga" hus

Nyheter ✓Hyran färdigförhandlad för första Stockholmshuset ✓Dennis Wedin (M): Inte tillräckligt bra De prispressade kommunala hyresrätter som byggs i så kallade Stockholmshus blir dyrare än utlovat, visar den förhandling som nyligen avslutats för ett nytt Stockholmshus i Rågsved.onsdag 12/12 20:00