PEPP. Emil Desevic är hoppfull om att Hornstullsborna ska gilla den nya grillen. Foto: Sophie Stigfur

Han tar över älskade Hornstullsgrillen

Efter nästan 30 år i trogen tjänst har den älskade korvmojen på Hornstulls torg klappat igen. Men nu är det en ny grillmästare på plats.

  • Publicerad 11:38, 8 jun 2018

Men sedan en dryg vecka tillbaka har Emil Desevic slagit upp portarna för den nya, något mer uppdaterade, korvmojen Hornstull Burgers & Grill. Den forna kiosken har renoverats och fått en rejäl makeover, men utbudet är ungefär detsamma. Åtminstone vid en första anblick.

– Vi gör också hemlagade burgare och korv, men med stor passion och kärlek. Det är lite nytänk som folk verkar uppskatta, säger Emil Desevic.

18-åriga Svea bryter tabu kring kvinnlig onani

Själv har han jobbat på baren Stage tvärsöver gatan tidigare, som ägs av hans far. Men med den nya grillkiosken är det dags för Emil att för första gången kasta sig ut själv och pröva vingarna som ägare. Själv säger han att han länge haft span på det lilla korvhaket i hjärtat av Hornstull.

Grillen, som tidigare drivits av Hamid Azizi i tjugo år, höll på att stryka med när den nya gallerian kom på plats – något som orsakade en folkstorm. Nyheten om att den folkkära kiosken kunde försvinna fick Hornstullsborna att skriva på långa protestlistor, vilket i slutändan ledde till att Hamid och hans grill med Solna Korv fick vara kvar. Men nu, efter nästan 30 år av trogen tjänst i Hornstull, har han alltså gått i pension.

"Har gått lite för bra"

Emil Desevic är hoppfull om att Hornstullborna även kommer att kunna ta den nya grillen till sina hjärtan.

– Det har nästan gått lite för bra, vi har bara fått positiva reaktioner. Vi ville mjukstarta men vi har sålt slut varenda dag så det börjar bli dags att fixa mer personal. Men vi har just börjat så vi får känna av lite innan vi ser hur vi kan utveckla verksamheten, säger han.

Ytterligare en nyhet är att den nya grillen har några få sittplatser inomhus, något som främst kommer bli användbart vintertid tror Emil. Grillen kommer ha öppet 11-23 varje vardag och till ungefär klockan 3 på helgnätterna.