Karlbergs BK:s tränare Kalle Karlsson lämnar klubben. Han ersätts av årets assisterande tränare Douglas Jacobsen. Foto: Mikael Andersson

Han tar över efter Kalle Karlson i KB

Drömmen om division 1 krossades i kvalet. Nu lämnar tränare Kalle Karlsson Karlbergs BK:s herrar. Och en ersättare är redan klar.

  • Publicerad 16:20, 5 nov 2019

Det ville sig inte i kvalet till division 1 för Karlbergs BK:s herrar. Nu lämnar även den framgångsrike tränaren Kalle Karlsson klubben, efter totalt fem år med bland annat dubbla kval till division 1 och uppflyttning från division 2 på cv:et. Han har valt att tacka nej till att förlänga kontraktet och uppger till klubbens hemsida att det är dags för en ny utmaning.

– Utveckling är viktigt för mig och ett femte år här skulle inte betyda ett steg framåt utan snarare ett i sidled och då är det inte värt att välja bort jobb och familj. Ska det vara värt uppoffringarna måste det vara ett tränaruppdrag som tar mig framåt, säger han till hemsidan.

Något nytt uppdrag är inte klart. Däremot verkar klubben ha hittat en ersättare, vilket ska presenteras inom kort, enligt sportchefen Lennart Sandahl som tycker att avskedet är tråkigt men passar på att tacka Karlsson för hans insatser.

– Samtidigt lever klubben vidare och vi har en stark tro att ersättaren kommer göra ett väldigt bra jobb med att leda klubben framåt mot nästa steg. Inom kort kommer vi att presentera en ny huvudtränare som jag vet att Kalle själv ser som ett stort framtidsnamn, säger han.

UPPDATERING:

KB har nu presenterat Karlssons ersättare. Det blir 24-årige Douglas Jacobsen som i år varit assisterande tränare som flyttas upp och får huvudansvaret.

– Jag är både tacksam och stolt över att få förtroende från klubben och spelarna att leda KB in i nästa epok, och bygga vidare på ett fundament som Kalle Karlsson och klubben redan byggt upp, säger han till klubbens hemsida. 

Sportchefen Lennart Sandahl är nöjd. 

– ”Dogge” har redan bevisat för oss vilken stor tränartalang han är och vi i Karlbergs BK vill ge honom chansen att utveckla både sig själv och spelarna till nästa nivå i sina karriärer.