I fredags fångade fotografen och Kungsholmsbon Peter Rosén två havsörnar på bild. Foto: Pixmix / Peter Rosén

Han tog superbilden på havsörnen i Fredhäll

Fotografen och "amatörastronomen" Peter Rosén skulle observera solen från sin takterrass i Fredhäll. Då fick han se något ovanligt.

  • Publicerad 14:41, 14 feb 2018

Vårt Kungsholmen har tidigare skrivit om fotografen och, som han själv kallar sig, amatörastronomen Peter Rosén. Då handlade det om hans animation av planeten Jupiter.

Peter Rosén berättar att han ständigt har olika projekt i gång och i fredags gick han upp på sin takterrass i Fredhäll tillsammans med en vän i syfte att observera solen.

– Det har varit en så mulen vinter så när det är en klar dag vill jag passa på, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När Peter Rosén och hans vän kom upp på terrassen fick de syn på två fåglar.

– Jag tänkte att de var väldigt stora för att vara måsar. Sen såg vi att det var havsörnar. De seglade runt över hustaken ganska länge, det var en helt otrolig upplevelse. De ser ju ut som någon slags urtidsdjur. Av en slump hade vi värstingobjektiv med oss. Det hade inte blivit lika glammigt med telefonens kamera.

Stundtals låg fåglarna i linje med flygen in mot Bromma.

– Det är svårt att säga vilket avstånd de hade, perspektivet på bilden blir lite hoptryckt och jag var exalterad och såg fåglarna genom objektivet.

Peter Rosén tror sig ha sett samma havsörnar tidigare, bland annat på isen vid Hornsbergs strand.

– Ibland en och en och ibland tillsammans.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Foto: Pixmix / Peter Rosén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20

Anrika fiket Valand kan bli kattkafé

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Ansökan har skickats in Efter att den klassiska 50-talsinteriören rivits ut från anrika kaféet Valand i Vasastan kan vi nu avslöja att ett kattkafé ansökt om att få öppna i lokalen.fredag 19/10 16:13