Städade. Daniel Liljegren städade upp på återvinningsstationen. Foto: Privat

Han tröttnade på sopkaoset - städade upp själv

Ormstabon Daniel Liljegren fick nog av sopor som låg på marken och omkring sopstationen. Då kavlade han upp ärmarna och städade upp.

  • Publicerad 16:51, 29 dec 2017

Det var i veckan som Daniel Liljegren tröttnade på sopkaoset på en återvinningsstation i närheten av Ormsta station. Då städade han upp själv.

– Det tog väl tio minuter, det tar inte så lång tid. Kärlen var tomma så de hade nog tömt dem precis, det gjorde det ju enklare, säger han.

För Daniel Liljegren är det dock inte första gången han städar upp efter andra på en station, han passade på även i augusti i år.

– Det ser ju så tråkigt ut. Jag inbillar mig att om det är skräpigt och stökigt tar inte folk hand om närmiljön, då blir det klotter och vandalisering.

– Folk tycker att det är kommunens ansvar, men enligt mig är det vi medborgare som är kommunen, det är vi som betalar i slutändan. Det är väl onödigt att kasta bort pengarna.

"Folk har så olika åsikter"

Han berättar att han och familjen är lite frälsta i att sortera sopor, och han är därför nere vid sopstationen nästan varje dag. Då och då är det stökigt på platsen.

– Det stora problemet är att folk tar med sig sopor som inte hör hemma där, elektronik, möbler, trädgårdsavfall är ganska vanligt, säger han.

På Facebook är diskussionerna om återvinningsstationerna många och Daniel Liljegren är ofta delaktig i dem.

– Folk har så olika åsikter. Den ena skolan verkar säga att det är okej att ställa soporna på marken om det är fullt. Själv tycker jag inte att det är okej, då får man ta hem soporna eller åka till en annan återvinningsstation eller till Hagbytippen.

– Det diskussionen tenderar att handla om är att kärlen töms för sällan. Visst, det är en viktig aspekt, men bara för att kärlen är fulla betyder det inte att man kan slänga soporna i naturen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13