Ny adress. Kurt Holmberg får helt ny adress när järnvägen görs om. Foto: Lotten Engbom

Han tvingas byta adress när Roslagsbanan byggs om

Dubbelspårsutbyggnaden påverkar många, inte minst Kurt Holmberg som förlorar sin egen utfart och adress.

  • Publicerad 16:48, 3 dec 2018

I och med dubbelspårsutbyggnaden kommer flera överfarter att göras om på grund av säkerhetsskäl. En av de överfarter som ska byggas om är Jarlabankes väg.

I stället för den överfart med bommar som finns där idag kommer det bli en biltunnel. Detta ställer dock till det för Kurt Holmberg som bor granne med spåret.

Eftersom vägen kommer att höjas- försvinner hans utfart.

– Vi kommer inte att kunna gå ut på vägen utan istället måste vi gå ut på andra sidan och sen gå ut på cykelvägen och sen tillbaka. De besökare som kommer ifrån tåget måste gå runt hela området, säger han.

Ändrad adress

I och med att Kurt Holmberg inte längre får en utfart så ändras den adress som han har haft i 25 år.

– Ja, vi ska i framtiden bo på Snöbärsgränd istället för Jarlabankes väg. Om vi får samma postnummer, det vet jag inte, säger han.

När ombyggnationen kommer att starta är ännu inte bestämt med den preliminära planeringen siktar på att byggstart sker den andra halvan av 2019, alternativt första halvan av 2020.

Jarlabankes väg kommer att vara avstängd mins tolv månader och under den tiden vill SL hyra in sig på tomter omkring tågspåren. En av de tomterna är Kurt Holmbergs och hans frus tomt.

– De kommer i och med det behöva ta bort staketet, en stor lönn och alla träd och buskar på den här sidan av huset, säger han och pekar ut mot den sida där de idag har sin utfart.

Vill ha ombyggnation

Han ställer sig inte kritisk till att SL gör om eller tar ner buskar och träd, men han vill att SL gör om delar av hans bostad.

– Vi vill ju ha ett insynsskydd eftersom cykelvägen kommer att höjas och alla kommer att se in, säger Kurt Holmberg och fortsätter:

– Sen kommer ljudnivån förmodligen att öka i och med att tågen ska gå fortare. Eftersom vi efter ombyggnationen måste gå ut på andra sidan så vill vi ha en ny dörr där.

Kurt Holmberg poängterar dock att han inte är kritisk.

– Inte än. Men jag har inte skrivit på något. Mitt förslag är att de sänker hastigheten genom hela Täby Kyrkby, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyra ungdomar gripna efter rån i Tibble

Nyheter "Vi tror att det är fler gärningsmän" För två helger sedan rånades en minderårig person i Täby. Nu har polisen gripit fyra misstänkta gärningsmän.onsdag 20/2 12:16

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40