Han vill bli en förebild: ”Kunde jag så kan ni”

Mohamed Guezguez vill inspirera Upplands-Bros ungdomar och bli en lokal förebild. Den 19 februari föreläser han på Broskolan om att resa sig från misslyckanden.

  • Publicerad 15:00, 8 feb 2018

– Den man identifierar sig med i dag behöver inte vara den man identifierar sig med i framtiden. Det gäller att våga ta steget, säger Mohamed Guezguez.

För Broskolans niondeklassare kommer han att prata om sina egna erfarenheter från gymnasiet.

– Jag följde grupptryck och trodde inte på skolan. Jag satsade på boxning i stället, men när boxningen tog slut fanns ingen annan dröm.

Mohamed Guezguez var en typisk student som trodde att han var dålig på matte. Men när han började plugga upp sina betyg på komvux insåg han att han tyckte att matten var enklast.

– Det är som med tv-spel, det krävs timmar av tid för att bli duktig på något.

Motiverar på Instagram

Mohamed Guezguez tog sina studier vidare till universitetet, trots att han var ensam om det bland grannar och vänner i området i Bro. Han utbildade sig till ingenjör inom logistik och industriell ekonomi i Jönköping, sedan flyttade han tillbaka till Bro. Nu är han projektinköpare på NCC och sköter inköpen på Högbytorp i projektet med fjärrvärmeledningen.

– Jag känner ungdomarna här i Bro och jag tycker att lokala förebilder saknas. Många som det går bra för bor inte kvar i kommunen, säger Mohamed Guezguez.

I julas föreläste han på Kulturhuset i Kungsängen, och får han fler chanser så kommer han att ta dem. Han vill visa ungdomarna att om han har klarat det så kan de också göra det. Han går även under namnet Ungsmart på Instagram, där han fokuserar på att motivera och inspirera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet