Han vill bygga skidspår på Gärdet – i plast

Åka skidor året runt på Gärdet? Det kan bli verklighet om brädsportsentusiasten Ants Neo får som han vill. Ett skejtspår i plast ska locka både erfarna åkare och turister.

  • Publicerad 15:46, 30 jan 2018

Gärdesbon Ants Neo har under två års tid funderat på sommarskidåkning som ett komplement till aktiviteterna som pågår på Sportfältet på Gärdet, ett konstgjort skidspår som ligger året runt. En vän i Bollnäs har utvecklat skidspåret som är gjort av plast, Ants besökte honom och fick testa spåret i hans källare.

– Det är skithäftigt, det glider precis som på snö, säger han.

Ants vill göra en 1 700 meter lång bana i plast för skejtåkning, alltså en platt räfflad bana utan klassiska spår. Underlaget är insmort i silikon, därför är det strikt förbjudet att valla sina skidor, något som skulle förstöra underlaget. Banan skulle kallas ”Gärdet Alps” med varierande terräng.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ants berättar att det i Stockholm är brist på längdskidspår och tror att det finns en efterfrågan att åka skidor, även på sommaren. Då de flesta inte har egen utrustning finns planer på att placera en form av container där skiduthyrning skulle finnas tillgängligt.

Han vill även starta föreningen Summerski Östermalm IF för att utveckla allt som rör konceptet som att blåsa av löv från banan och informera hur aktiviteten går till. För att finansiera året runt-banan har han startat en crowdfundingkampanj där både privatpersoner och företag får donera pengar.

– I veckan lämnade jag över ett medborgarförslag där jag presenterade min idé. Jag hoppas att staden visar intresse och vill bidra, kostnaderna för projektet beräknar jag hamna på runt tre miljoner kronor och det är en relativt billig summa med tanke på att det finns ett behov av längdskidspår eftersom det är brist på snö i Stockholm, säger Ants.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Brädsportaren Ants Neo testar skidåkning på plastmatta. Nu har han skickat in ett medborgarförslag om var en året runt-bana skulle kunna ligga på Gärdet. Foto: Summerski Track/Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45