NYTT. Ännu är den nya lokalen en byggarbetsplats men till mitten av april hoppas Joel Chilò Foto: Lisa Halldén

Han vill göra Troxhammar till kvarterskrog

Inte en klassisk golf-restaurang. Det är vad kocken Joel Chilò ser framför sig när han öppnar Troxhammars nya krog i vår.

  • Publicerad 11:57, 3 mar 2020

Bygget pågår för fullt på krogen vid Troxhammar golfklubb. En ny inglasad restaurangdel med en takhöjd på sex meter i nock håller på att byggas och krögaren Joel Chilò planerar för förnyelse.

– Maten här har kanske varit lite grabbig. Men nu vill jag att det ska bli mindre traditionell golfkrog och mer modern bistro. Husman i all ära men en variation av maträtter vet jag efterfrågas. Och på sikt vill jag att det ska vara en kvällskrog också, det ska bli hela Mälaröarnas kvarterskrog, säger han.

Men även om det ska bli modernare tror Joel Chilò att det inte går att röra alltför mycket i traditionerna.

– Du kan inte ta bort en hamburgare från en golfrestaurang till exempel. Men jag kan modernisera den. Det handlar om att hitta nya vägar men behålla det klassiska på ett innovativt sätt, säger han.

Den nya lokalen är fortfarande en byggarbetsplats. Men om en dryg månad hoppas Joel Chilò att det ska vara inrett och klart.

– Stommen och taket är på plats och nu väntar glaspartierna. Den nya matsalen kan bli lite försenad men jag räknar ändå med att öppna lunchserveringen i början av april.

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37