NYTT. Ännu är den nya lokalen en byggarbetsplats men till mitten av april hoppas Joel Chilò Foto: Lisa Halldén

Han vill göra Troxhammar till kvarterskrog

Inte en klassisk golf-restaurang. Det är vad kocken Joel Chilò ser framför sig när han öppnar Troxhammars nya krog i vår.

  • Publicerad 11:57, 3 mar 2020

Bygget pågår för fullt på krogen vid Troxhammar golfklubb. En ny inglasad restaurangdel med en takhöjd på sex meter i nock håller på att byggas och krögaren Joel Chilò planerar för förnyelse.

– Maten här har kanske varit lite grabbig. Men nu vill jag att det ska bli mindre traditionell golfkrog och mer modern bistro. Husman i all ära men en variation av maträtter vet jag efterfrågas. Och på sikt vill jag att det ska vara en kvällskrog också, det ska bli hela Mälaröarnas kvarterskrog, säger han.

Men även om det ska bli modernare tror Joel Chilò att det inte går att röra alltför mycket i traditionerna.

– Du kan inte ta bort en hamburgare från en golfrestaurang till exempel. Men jag kan modernisera den. Det handlar om att hitta nya vägar men behålla det klassiska på ett innovativt sätt, säger han.

Den nya lokalen är fortfarande en byggarbetsplats. Men om en dryg månad hoppas Joel Chilò att det ska vara inrett och klart.

– Stommen och taket är på plats och nu väntar glaspartierna. Den nya matsalen kan bli lite försenad men jag räknar ändå med att öppna lunchserveringen i början av april.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09