Hobby. Än så länge är fotograferandet en hobby för Johan Arvidson, men målet är att starta enskild firma. Foto: Johan Arvidson

Han visar upp Bromma genom linsen

Beckombergabon Johan Arvidson har under ett års tid fotograferat Brommas olika miljöer. Nu ställer han ut sina bilder för allmänheten att beskåda.

  • Publicerad 11:45, 21 okt 2019

Från Åkeshov och Beckomberga till Ålsten och Traneberg. Beckombergabon Johan Arvidson har som hobby att fotografera, och favoriten är naturinspirerade bilder.

– Det är landskapsbilder, men även närbilder som små nyckelpigor. Jag tycker det är skönt att fotografera när jag kan ta det lugnt i egen takt, säger Johan Arvidson.

Den 31 oktober håller han därför en vernissage i Bromma församlings lokal Famnen vid Brommaplan. Mellan klockan 18.30 och 21 kan den som vill besöka Stopvägen 120 för att kika på landskapsbilder från Brommas olika stadsdelar. Själva utställningen kommer sedan finnas tillgänglig fram tills jul.

– Senast i förra veckan lade jag upp en bild i en Facebookgrupp om Bromma, och den fick 987 likes och många positiva kommentarer. Det är något som har stärkt mig och det är roligt att folk gillar det. Man kommer även kunna köpa bilderna.

Självlärd fotograf

Johan Arvidson har bara fotograferat i ett år, men menar att han utvecklats mycket på den korta tiden.

– Det är det som är så kul. Man behöver inte ha gått på Berghs eller någon annan stor högskola, utan man kan utvecklas på andra sätt för att nå dit man vill. Det här är bara början, säger han.

Än så länge är fotograferandet fortfarande en hobby vid sidan av arbetet i Svenska kyrkan i Hässelby, men förhoppningen är att han ska kunna livnära sig på det.

– En vacker dag vill jag ha en enskild firma och vara självförsörjande. Min dröm är att fota Island och Reykjavik, säger Johan Arvidson.

Vad tror du folk kommer tycka om utställningen?

– Jag tror det kommer vara mycket positivitet, det har inte vad jag vet funnits någon Brommafotograf som haft utställning i just Bromma.