Mycket att fira. Helgens vinst gav KSK:s damer en kvalplats till Allsvenskan. Foto: Peter Larsson

Handbollsdamerna klara för kval till Allsvenskan

Helgens match var avgörande. Nu är KSK:s damlag klara för att kvala till Allsvenskan. – Det är historiskt, säger Bosse Waltin, huvudtränare för damlaget.

  • Publicerad 09:00, 13 mar 2019

I helgens hemmamatch vann damerna med tio mål mot Silwing/Troja. Dessutom förlorade tabelltrean Strand mot Boden, vilket gav SKS:s damer en andraplats och en säkrad kvalplats till Allsvenskan.

– Det är riktigt kul. Det hade vi inte räknat med. Vi är ju nykomlingar i division 1 och hade bara tänkt hänga kvar och etablera oss, för att sedan sikta på Allsvenskan år tre, säger Bosse Waltin.

KSK:s damer flyttade upp i division 1 förra våren. Sedan dess har laget haft medvind och fått större och större självförtroende.

– Och nu står vi här inför Allsvenskan. Det är fantastiskt. En dröm, helt otroligt.

Ett Kungsängenlag har aldrig förr kommit så här långt inom handbollen. Bosse Waltin berättar att flickor födda 1967 tog sig långt, men på den tiden hette det inte Allsvenskan.

”Det här är bara bonus”

Den 26, 27 eller 28 mars kommer den första kvalmatchen gå av stapeln. Kungsängens damer börjar hemma, men vilket lag de får möta blir klart efter denna helg. Sedan är det bäst av tre som gäller. Matcherna kommer att spelas med en veckas mellanrum.

– Det kommer att bli jättetufft i kvalet, men jätteroligt. Det här är bara bonus, säger Bosse Waltin.

Men även om kvalplatsen ses som en bonus hoppas de såklart på en plats i Allsvenskan.

– Det skulle innebära betydligt bättre motstånd och kvalitet.

Det är inte någon enskild spelare som har tagit laget så här långt. Det är hela laget.

– Det är ett riktigt lagjobb som har gjort att vi har hamnat här. Från målvakt till sista spelare. Alla har bidragit på varenda träning.

Fram tills nu har laget tränat tre gånger i veckan, men hur det än går i kvalet avslöjar Bosse Waltin att de snart kommer att öka med ett träningspass per vecka.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt