Foto: Mostphotos

Händelserik helg i Enköping

Det blev en helg med många mindre brott, men tack och lov färre grova.

  • Publicerad 18:41, 27 maj 2018

Lördag 07:20

Torstunaby, Enköping

Rattfylleri. En man i 40-årsåldern, boende i Enköpings kommun, fick på lördagsmorgonen lämna ifrån sig sitt körkort, misstänkt för rattfylleri, sedan polis stoppat den personbil han körde i Torstunaby.

Söndag ca 0130

Sadelmakaren Enköping

Misshandel och grov misshandel. Två män i 20-25-årsåldern råkade ut för en misshandel under natten mot söndag. Den ene fördes till sjukhus med skador på huvud och kropp. Polisen misstänker tre personer för dådet, men ingen har gripits hittills.

Söndag ca 0400

E18 utanför Romberga

Trafikolycka. Tidigt på söndagsmorgonen körde en personbil in i räcket på E18. Inget brott misstänks i nuläget. Förare var en man född 1988, ej hemmahörande i Enköpings kommun. Han och den fem år yngre passageraren fördes till sjukhus med ryggsmärtor efter singelolyckan.

Lördag ca 09:30

Fanna, Lingongatan

Rattfylleri. Misstänkt är en förare/man i 50-årsåldern. Han släpptes efter förhör.

Torsdag- Fredag

Gamla Vägen Enköping

Stöld av moped. Ett försök till mopedstöld misslyckades i förra veckan. Mopeden stals, släpades iväg, men blev lämnad cirka 200 meter från den bostad där mopeden stulits. Skador på mopeden: brutet tändningslås, trasig kåpa, sönderskurna kablar, trasig sadel. Troligen har gärningsmannen inte fått igång mopeden och därför lämnat kvar den. Anmälan inkom Fredag kl 18:04.

Fredag 15.00

COOP Enköping

Stöld i varuhus.

En man i 27-årsåldern stoppades på Coop sedan han gått genom kassan utan att betala för varor för cirka 1.400 kronor. Mannen greps på platsen och är misstänkt för stöld (gränsen mellan snatteri och stöld går i normalfallet vid om varorna är värda mer eller mindre än 1.000 kronor).

Lördag 0300

Traktorgatan Romberga

Drograttfylleri.

En man född 1987 fick lämna ifrån sig körkortet på lördagens morgon. Polis stoppade personbilen han körde och vid kontroll blev han misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott. Snabbtestet gav positivt utslag.

Fredag ca 2100

Veckholm, Enköping

Trafikolycka. En man född 1982, ej boende i Enköpings kommun, kom på fredagskvällen ut i vägkanten med sin motorcykel och körde därefter av vägen. Föraren fördes till Akademiska sjukhuset med smärtor i rygg och ben. Ingen misstanke om brott finns.

Fredag kl 0900

Socialförvaltningen i Enköping

Hot mot tjänsteman.

En polispatrull beordrades till Socialförvaltningen i Enköping på fredagens morgon med anledning av att en man i 50-årsåldern hotat personal. Mannen, en Enköpingsbo, greps men släpptes efter förhör.

Fredag

Anmälan kommer in kl 0730

Ekenkällsgatan Enköping

Stöld av cykel. En låst cykel som stod 10 meter in på garageuppfarten stals under natten mot fredag. Den stulna cykeln är en Yosemite, Damcykel, Svart, 28-tum.

Lördag 02:30

Traktorgatan Enköping

Brand/Stöld.

Räddningstjänsten släckte under natten mot lördag en brinnande moped på Traktorgatan. Det visade sig att den brinnande mopeden troligen är den moped som stals vid MC Donalds kl 01:10.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Återsken tillbaka med USA-tema

Nyheter Pop, rap, country och boogie woogie. Bredare än någonsin när showgruppen Återsken tar sig an ”Amazing America”. – Jag tycker att vi har lyckats, säger Marcus Dannvik som i vår arrangerar sin 27...fredag 15/2 8:34