AVSPÄRRAT. Flera gator i innerstan är avspärrad under lördagens demonstration vilket påverkar bussarna. Foto: Mostphotos

Händelserik helg i Stockholm – Polisen: Ställ bilen

Det händer mycket i Stockholm, så pass att polisen nu uppmanar alla som tänkt dra in till City att ställa bilen.

  • Publicerad 17:48, 6 dec 2019

Det burkar alltid vara många olika tillställningar i City varje helg enligt polisen men just i helgen är det lite extra, framförallt för en gående demonstration och ett bandyderby.

Först ut är en demonstration vid Norra Bantorget klockan 13, där de ska gå via Vasagatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan och Smålandsgatan för att avsluta vid Norrmalmstorg senast klockan 17 vilket innebär en del avstängningar längs vägen. Demonstrationen anordnas av Kurdiska demokratiska samhällsscenen.

Vid klockan 14 är det även dags för ett bandyderby mellan AIK och Hammarby på Östermalms IP. Enligt polisen väntas det mycket publik och många människor som kommer röra sig i området Valhallavägen, Gärdet och Lidingövägen, viket lär märkas i både kollektivtrafiken och trafiken, när de ska ta sig till och från matchen. Enligt polisen har de avsatt en särskild resurs på plats för att kunna ingripa vid eventuella ordningsstörningar.

Dessutom pågår det julmarknader på flera ställen vilket också lockar folk. Så polisen har uppmaningen klar.

"Sammantaget kommer det vara en ansträngd trafiksituation i Stockholms centrala delar under hela lördagseftermiddagen. Besökare rekommenderas att lämna bilen hemma och i stället åka kollektivt.", skriver polisen.

Enligt SL är det på fredagseftermiddagen inte helt klart hur evenemangen kommer att påverka kollektivtrafiken. Men presstjänsten uppger att det är troligt att exempelvis bussar som går på gatorna där demonstrationen ska gå kommer att påverkas under dagen, till exempel linje 1 som bland annat trafikerar Kungsgatan. Resenärer hänvisas till SL.se för senaste informationen.