Julmarknad i Täby i helgen. Foto: GUN PERSSON LJUSNE

Händer i Norrort i helgen: Julmarknader och... Star Wars

Star wars, julmagi och fyndchanser. Här är några evenemang som sker i helgen i Vallentuna, Täby och Danderyd.

  • Publicerad 12:36, 24 nov 2017

Julmarknad på Täby torg

Den årliga jultraditionen fortsätter och nu ska julen återigen få ta plats på Täby centrums torg. På torget kommer du kunna fynda årets julklappar, träffa tomten och lyssna på skönsång. Läs mer här.

Var? Täby centrums torg

När? Söndag 26 november, klockan 11-15

Star Wars för barnen

Gribbylunds bibliotek bjuder in till en lördag i Star Wars-anda. Här får barn möjlighet att prata med andra Star Wars-fans, pyssla och gå tipsrunda. Och pricken över i:et. - Gribbylunds bibliotek bjuder på fika som är Star Wars inspirerat.

Var? Gribbylunds bibliotek

När? Lördag 25 november, från klockan 11

Hur? Eventet riktar sig till barn i alla åldrar.

Astrid Lindgrens minne tar plats i Vallentuna

Utställningen: Hela världen brinner tar plats i Vallentunas kulturhus. Utställningen har växt fram genom Astrid Lindgrens krigsdagböcker. Vill du flyttas tillbaka till kriget under 1930 talet? Då är denna utställning något för dig. Men utställningen blickar också framåt. Kan det vara så att historien upprepar sig under vår livstid?

Var? Vallentunas kulturhus

När? Fredag, Lördag, Söndag, klockan 10-16

Mer information finner du här

Black Friday - årets fyndchans

På fredag smäller det. Året event är här, och nu kan du fynda dina julklappar. Traditionen Black Friday utgörs av bra erbjudande och rabatter i mängder. Täby centrum, Mörby centrum och Vallentuna centrum har alla sina satsningar. Läs mer här.

Loppis och julmarknad i Djursholm

På lördag kommer Djursholms bibliotek fyllas av julmagi. Det är organisationen Röda Korset som håller i julmarknaden. På plats kommer du att kunna fynda begagnade härligheter och köpa bakverk i massor.

Var? Djursholms bibliotek

När? Lördag 25 november, klockan 11-15

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ökad oro bland Näsbyparksborna: "Mer än vanligt"

Nyheter "Fler ställen som är extra utsatta" Lokalpolisen i Täby rapporterar om en ökad oro bland boende i Näsbypark, som i vanliga fall klassas som ett lugnt område.måndag 18/12 11:15

Stenkastning på E18 - Bilruta krossades

Nyheter "Glassplitter i bilen" I lördags fick polisen ett larm om någon som kastat sten, eller annat hårt föremål, från en bro över E18.måndag 18/12 8:37