Julmarknad i Täby i helgen. Foto: GUN PERSSON LJUSNE

Händer i Norrort i helgen: Julmarknader och... Star Wars

Star wars, julmagi och fyndchanser. Här är några evenemang som sker i helgen i Vallentuna, Täby och Danderyd.

  • Publicerad 12:36, 24 nov 2017

Julmarknad på Täby torg

Den årliga jultraditionen fortsätter och nu ska julen återigen få ta plats på Täby centrums torg. På torget kommer du kunna fynda årets julklappar, träffa tomten och lyssna på skönsång. Läs mer här.

Var? Täby centrums torg

När? Söndag 26 november, klockan 11-15

Star Wars för barnen

Gribbylunds bibliotek bjuder in till en lördag i Star Wars-anda. Här får barn möjlighet att prata med andra Star Wars-fans, pyssla och gå tipsrunda. Och pricken över i:et. - Gribbylunds bibliotek bjuder på fika som är Star Wars inspirerat.

Var? Gribbylunds bibliotek

När? Lördag 25 november, från klockan 11

Hur? Eventet riktar sig till barn i alla åldrar.

Astrid Lindgrens minne tar plats i Vallentuna

Utställningen: Hela världen brinner tar plats i Vallentunas kulturhus. Utställningen har växt fram genom Astrid Lindgrens krigsdagböcker. Vill du flyttas tillbaka till kriget under 1930 talet? Då är denna utställning något för dig. Men utställningen blickar också framåt. Kan det vara så att historien upprepar sig under vår livstid?

Var? Vallentunas kulturhus

När? Fredag, Lördag, Söndag, klockan 10-16

Mer information finner du här

Black Friday - årets fyndchans

På fredag smäller det. Året event är här, och nu kan du fynda dina julklappar. Traditionen Black Friday utgörs av bra erbjudande och rabatter i mängder. Täby centrum, Mörby centrum och Vallentuna centrum har alla sina satsningar. Läs mer här.

Loppis och julmarknad i Djursholm

På lördag kommer Djursholms bibliotek fyllas av julmagi. Det är organisationen Röda Korset som håller i julmarknaden. På plats kommer du att kunna fynda begagnade härligheter och köpa bakverk i massor.

Var? Djursholms bibliotek

När? Lördag 25 november, klockan 11-15

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ordningsvakten om stöket i centrum: "Föräldrarna måste ta sitt ansvar"

Nyheter "Skrämmande för att vara en 14-åring" På eftermiddagar och kvällar blir det en del stök i Vallentuna Centrum och på kulturhuset. Något som har gått till sin gräns, anser ordningsvakten Roger Bärlund.måndag 22/10 16:32

Nu ska köerna lösas upp - med nya filer

Nyheter En av Täbys värsta trafikproppar byggs om Att det blir långa köer och trafikstockningar på Täbys vägar är ingen nyhet. Men nu pågår ett arbeta med att öka framkomligheten på Marknadsvägen och kring Bergtorpsrondellen.måndag 22/10 16:08