Foto: Mostphotos

Handgranat hittad i Skärholmen – en anhållen

En person har anhållits, misstänkt på sannolika skäl, efter att polisen hittade en skarpladdad handgranat i en bil i Skärholmen igår.

  • Publicerad 14:30, 20 nov 2017

Det var under söndagsmorgonen som polisen hittade en skarpladdad granat i en bil på Idholmsvägen i Skärholmen. Efter att ett större område spärrats av kunde granaten säkras av polisens bombtekniker och bilen fraktades bort för att undersökas.

Skarp handgranat hittad i bil i Skärholmen

Under söndagen greps en person, misstänkt för inblandning i ärendet och anhölls under kvällen. Tove Kullberg, åklagare vid Söderorts åklagarkammare, är förundersökningsledare:

– Jag kan bekräfta att vi har anhållit en person, men mer än så kan jag inte säga i nuläget, på grund av förundersökningssekretessen, säger hon.

Inledningsvis rubricerades polisen händelsen som olaga hot och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, men vad personen är misstänkt för i nuläget kan Tove Kullberg inte säga.

– Det kommer bli vissa justeringar kring rubriceringen, säger hon.

Hur starka misstankar har ni mot den här personen?

– Personen är anhållen på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Vanligare med handgranater

De senaste två åren har användningen av handgranater ökat markant i Sverige. Polisen uppfattar att det skett en normalisering av användingen.

Anledningen kan bero på att tillgången på handgranater är god. Att priset är förhållande lågt och att det lett till få fall av lagföring, enligt Polisens nationella operativa avdelning.

Handgranaterna är insmugglade och härstammar främst från forna Jugoslavien. Det sägs att granaterna följer med som bonus när kriminella köper illegala vapen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.