HANDGRANAT ELLER SLAGTÄNDARE? Någon hade lämnat en låda med misstänkt ammunition i ett soprum i Carlslund. Foto: Polisen

Handgranat hittad i soprum i Carlslund

En låda som misstänktes innehålla ammunition hittades under torsdagskvällen i ett soprum i Carlslund i Upplands Väsby. Efter kontakt med bombenheten kunde polisen konstatera att det var innerdelen av en handgranat.

  • Publicerad 12:36, 8 feb 2019

Lådan låg bredvid batteriholken i ett allmänt soprum

Vid 18-tiden på torsdagskvällen kontaktades polisen med anledning av att någon påträffat en plastlåda med eventuell ammunition i ett soprum i Carlslund.

– Det var en privatperson som hittat en låda med något som såg ut som ammunition, eller patroner. Lådan låg bredvid batteriholken i ett allmänt soprum, berättar Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

När patrullen tittade igenom lådan hittades ett föremål som liknade någon form av ammunition. Patrullen kunde efter inrådan av bombenheten transporterna delen till en kassun (betongskåp för vapenförvaring). Delen skulle senare förstöras.

– Vi vet inte vem som lämnat den där eller hur länge den har legat, säger Towe Hägg.

Brott mot vapenlagen

Brottsrubriceringen lyder brott mot vapenlagen. Det är oklart huruvida delen av handgranaten var farlig i det skick den lämnats i soprummet.

– Vi är så tacksamma för att folk hör av sig när de hittar något misstänkt som den här lådan, säger Towe Hägg.