Det var efter ett larm om skadegörelse mot en bil som polisen hittade en handgranat på ett av bilens säten. Handgranaten (på bilden) var en skarp splittergranat av modell M52 – nu har Södertörns tingsrätt dömt två män till fängelse. Foto: Polisen, Arkivbild

Handgranaten i Skärholmen: Två män döms till fängelse

Efter att en handgranat hittats i en bil i Skärholmen i november förra året greps två män i 30-årsåldern, misstänkta för att ha handskats med den. Nu har Södertörns tingsrätt fällt sin dom.

  • Publicerad 16:34, 8 jan 2018

Det var den 19 november förra året som ett stort område kring Idholmsvägen fick spärras av, efter att polisen hittat en handgranat i en parkerad bil.

Skarp handgranat hittad i bil i Skärholmen

Kort därefter greps två män, misstänkta för att ha handskats med granaten. De häktades och åtalades för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Två män häktade för granaten i Skärholmen

De två männen hävdar i förhör att de hittade den skarpa handgranaten på en parkeringsplats i Fittja dagen innan och att de tog med sig den för att lämna den till polisen. En förklaring som Södertörns tingsrätt inte köper.

Döms till fängelse

Tingsätten anser dock inte att brottet kan räknas som grovt, eftersom det inte bevisats att de två männen tänkte använda granaten för att begå brott och inte heller att männen har några kopplingar till kriminella personer eller grupper.

De båda männen har nu dömts till åtta månaders fängelse vardera.

Därför använder knarkligor handgranater

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.