Foto: Kristin Morén

Handlare drabbas av byggstök på Sjödalsvägen

Under våren och sommaren pågår ett ledningsarbete längs Sjödalsvägen. Arbetet är enligt kommunen helt nödvändigt, men en krater utanför dörren gör livet tufft för Moréns cykelbutik.

  • Publicerad 11:08, 28 maj 2020

Framkomligheten längs Sjödalsvägen är det så där med just nu. Det är vatten- och avloppsledningarna som ska bytas ut, och arbetet väntas pågå inpå hösten. Delar av vägen är avstängd, och utanför Moréns cykelbutik, där det brukar finnas en vändplan, finns istället ett stort hål.

– Jag känner mig totalt nonchalerad och överkörd. Det startar på morgonen och pågår till sent på kvällarna. Leveranser kommer inte fram, bilar kommer inte fram. Och så oväsendet ... Vi kan inte prata med varann härinne, säger Kristin Morén, som driver cykelbutiken.

– Det här är andra gången. Förra gången pågick det i två år, och vår omsättning gick ned. Det finns andra butiker häromkring som inte klarat av det. Under april, vår absoluta högsäsong, gräver man upp jättegropen. Nu syns vi inte ens för allt är täckt.

Ledningsarbetet görs av Stockholm vatten och avfall, men utförare är Skanska, som samarbetar med Huge bostäder och Huddinge samhällsfastigheter AB. Arbetet beräknas vara klart i slutet av oktober, men några garantier finns inte i branschen.

– Vad som helst kan hända eftersom vi gör det vi gör. Vi gräver i marken, man kan aldrig vara hundra på vad man stöter på innan man börjat gräva. Så jag kan inte svara på om det förlängs, säger Hanna Choe, projektingenjör på Skanska.