Ledsnat. Stökiga ungdomar i Alvik har fått Pressbyrån att säga ifrån. Foto: Mikael Andersson

Handlare i Alvik har ledsnat på stöket

Ungdomar som drar runt på Alviks torg skapar otrygghet hos handlarna. Nu skickar förvaltningen dit fältassistenter.

  • Publicerad 11:54, 7 feb 2018

Efter att ett gäng ungdomar en tid ställt till med oreda på Alviks torg har personalen på Pressbyrån fått nog.

– Problematiken är att vissa ungdomar driver runt kring torget istället för i skolan. De har ingen respekt och de stjäl helt enkelt, säger Ann-Christine Winkvist Eriksson, regionchef för Pressbyrån.

Hon beskriver hur det påverkar personalens arbetsmiljö att ständigt hamna i konflikt med ungdomarna som är i 14- eller 15-årsåldern. Extra jobbigt blir det när personalen jobbar ensamma i butiken.

– Det har varit jättejobbigt för dem, det blir en otrygghet naturligtvis. Vi har väldigt unga tjejer i butiken som ska stå där ensamma på kvällen och tjafsa med några som är tio år yngre.

Ibland har det gått så långt att personalen inte vill stå själva i butiken, utan tar dit sällskap för att känna sig trygga.

– Vi har jättebra samarbete med SL:s ordningsvakter. Men så fort ordningsvakterna försvinner kommer gängen tillbaka.

Får hjälp av fältare

Nu har man tagit kontakt med Bromma stadsdelsförvaltning för att få hjälp. De har i sin tur uppmärksammat fältassistenterna på stöket.

– Det har varit lugnt i Alvik tidigare enligt fältassistenterna själva, så det här var ny information för dem, säger Alexandra Havik, chef för fält och fritid i Bromma.

Hon fortsätter:

– De har varit och pratat med handlarna och personalen på McDonalds sa att ungdomar hänger där men läget är okej. Men man upplever situationer olika.

Hon påpekar att fältarna inte är några ordningsvakter och inte kan avvisa personer från området.

– De ska jobba uppsökande och förebyggande och visa på alternativ till att hänga på torget.

Oavsett så är Ann-Christine Winkvist Eriksson tacksam för hjälpen.

– Det är fantastiskt bra att det fungerar så att vi kan ha ett samarbete. Det är det som behövs. Det här handlar om människor som kommit in på fel väg och behöver hjälp. Kan man fånga upp dem tidigt är det jättebra, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker i möte efter vapenfynd på fritidsgård

"Överens om att det här är helt oacceptabelt" Att fritidsgården Blå huset – där ett vapenfynd gjordes i måndags – har problem var känt av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning sedan tidigare. Nu vill stadsdelen satsa 3,4 miljoner på att göra...fredag 25/5 12:27

Klart: Så blir årets sommar på torget i Hässelby

✔Sommarbio ✔Fler platser ✔För alla åldrar Den 11 juni drar stadsdelen igång aktiviteterna under "Sommar på torget" i Hässelby gård. Nytt för i år är bio på torget och fler aktiviteter i Smedshagen.torsdag 24/5 16:23