Karolina Svensson iklädd vad som en gång var ett påslakan och Mona i en ekobröllopsklänning till höger. Foto: Maria Cruseman

Handlare ordnar ekobröllop på Skånegatan

I augusti blir det ekobröllop på Söder i bröllopsklänningar sydda ur gardiner, påslakan och ekologiskt siden. Under en dag ska alla som vill ha miljöcertifierat bröllop fixas, vigas och fotas av lokala hållbarhetsentusiaster.

  • Publicerad 12:09, 23 maj 2019

Karolina Svensson driver ett företag som måttsyr plagg av återbrukade tyger. Under sommaren har butiken en gård och när Karolina Svensson fick veta att en av hennes kunder är vigselförrättare insåg hon att konstgräset utanför är som gjort för ett bröllop.

– Sedan tidigare gör vi bröllopsklänningar av till exempel gardiner. Och i grannskapet finns alla aktörer som krävs för en vigsel, säger Karolina Svensson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Intill butiken bor en sångerska, och i kvarteren hittade Karolina Svensson en ekofrisör, en florist, en fotograf och en kvinna som gör brudkronor av återbrukat material. Att något så Söder som ett kollektivt ekobröllop ska äga rum just på Söder är enligt Karolina Svensson inte någon slump.

– Det känns som att Söder har kommit långt när det gäller miljötänk. Jag öppnade butiken här för att jag gillar atmosfären här, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bröllopen äger rum den 24:e augusti i den tillfälliga parken utanför Karolina Svenssons butik Orkan Lia på Skånegatan 82. Den som vill boka bröllop kan kontakta Karolina Svensson.

– Fria kan man göra på midsommar – eftersom deadline för att boka är några dagar efter storhelgen, tipsar hon.