Sommar-Täby. Många lockades av att vara vid stranden i veckan, här badar Familjen Ruben Ahlén. Foto: Mikael Andersson

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.

  • Publicerad 16:53, 14 jun 2019

Dario Trono har fastnat för vindsurfing i Täby. Foto: Mikael Andersson

Vind i seglet

12.03. På en av gräsytorna ovanför sandstranden står Dario Trono och monterar ihop seglet på sin vindsurfbräda. Solen gassar och vinden är stark, perfekta förhållanden för att surfa menar Dario.

– Det blåser i rätt riktning här idag, sydost, och det är ett populärt ställe för alla som surfar. Jag har inte åkt så länge men jag blev helt beroende av vindsurfing när jag startade för tre år sedan – vinden, naturen och vattnet. Men det bästa är att man får koppla av, sgäer han.

Familjen Ruben Ahlén testar på olika stränder. Foto: Mikael Andersson

Badsugna

12.16. På stranden sitter Katerina Ruben Ahlén och Robert Ahlén och tittar på när barnen Ludvig och Linnea leker i vattenbrynet.

– Vi är lediga och ville njuta av en dag på stranden. Igår var vi vid Hägernäsbadet och idag är vi här, vi försöker åka runt och testa olika stränder i kommunen.

Linnea plockar upp en boll som ligger i vattenbrynet.

Har ni badat än?

– Linnea har badat, men jag tror nog inte att det var frivilligt, hon ramlade i, säger mamma Katerina.

Adrian från Vallentuna tycker om att bada i Täby. Här med pappa Freddy. Foto: Mikael Andersson

Badfavorit

12.27. Lite längre bort på stranden sitter Adrian Unger nedgrävd under sand. Pappa Freddy Jervinen hjälper till för att göra högen större. De bor i Vallentuna men om de ska de bada så gör de det i Täby.

– Vi är här och väntar på att mamma ska klippa sig härintill, säger Freddy Jervinen och fortsätter:

– Det är bättre bad här så vi åker till Täby därför.

Hunden har strandat. Men skuggan lockar inte. Foto: Mikael Andersson

Soldyrkare?

12.25. Trots värmen har den "lilla" hunden missat skuggan under parasollet. Vem vet, hen kanske bygger på sin bränna inför sommaren?

Anna Wåhlin med dottern Klara äter klass och tittar på Tennis. Foto: Mikael Andersson

Tennisess

12.47. Vid kafét är den en lång kö, värmen har gjort de flesta badare sugna på glass. Och vid Näsbyparks tennisklubb spelas Audi Danderyd Open. Några som satt sig på läktarplatserna för att titta på kvartsfinalen och äta glass är Anna Wåhlin med dottern Klara.

– Vi bor i Näsby Allé så vi går ofta hit och vi värdesätter det här stället mycket, det är ett så bra bad och så finns lekplatsen. Båda mina barn spelar tennis så vi brukar kolla in om det är någon match, säger Anna Wåhlin.

Hur tycker ni kvartsfinalen går?

– Vi har inte kollat så länge men Klara tyckte spelarna lät väldigt roligt, säger hon och syftar på stönet som kommer från de bägge spelarna, när de tar i för att skicka bollen över nätet.

Dario Trono har kommit i vattnet, nu bär det snart av. Foto: Mikael Andersson

Inget för badkrukor

12.56. Nu är våtdräkten på. När brädan väl är i vattnet tar det inte många sekunder innan Dario Trono är långt bort från stranden.

Inget vägunderhåll i Vallentuna efter tvist

Nyheter Upphandlingen har gått till domstol Underhållet av Vallentunas vägar har avstannat. Det efter en tvist om prissättningen för beläggningsarbeten mellan kommunen och den upphandlade entreprenören.måndag 17/2 16:50

Fem dömda för inbrott i norra Stockholm

Nyheter Åklagare: Positivt att vi lyckats bryta en inbrottstrend Fyra män och en kvinna har dömts till fängelse och skyddstillsyn för 18 inbrott i bostäder i norra Stockholm.måndag 17/2 15:37
Stockholm Direkt