Foto: Mikael Andersson

Häng med en timme till ett Vinsta i förändring

Vinsta industriområde ska få ett lyft med tusentals bostäder och arbetsplatser. Planerna är fortfarande i startgroparna, men de vi träffade på i krokarna hade olika åsikter om byggplanerna.

  • Publicerad 13:06, 15 maj 2020

Foto: Mikael Andersson

"Det byggs för mycket"

10.47. Siv och Sören Lagerstrand från Spånga har passat på att handla eftersom de inte är så mycket folk i Vinsta. De tycker inte att byggplanerna är en bra idé.

– Det byggs åt helsike, det finns inte en enda grön fläck kvar, så fort det gör det ska man bygga där. Jag tycker inte att det behövs kontor här, säger Siv.

Sören håller med.

– Det är klart att det behövs bostäder, men det byggs för mycket på vissa ställen.

Foto: Mikael Andersson

Positiv till bostäder

11.02. På väg till tunnelbanan i Johannelund träffar vi David Rödebo. Han har bott här i ett års tid och trivs bra. Att Stockholms stad planerar för tusentals nya bostäder och kontor tycker han låter som en bra idé.

– Det är väl bra att det blir fler bostäder. Jag själv är från Sollentuna och saknar mina vänner här, men man får ta det boende man får, säger han.

Foto: Mikael Andersson

"Har inget emot det"

11.31. Med en varuvagn framför sig går Maria Lönnvik från Norra Ängby ut på den kyliga parkeringen. Hon har handlat lite mat och är på väg hem. Att det blir fler bostäder i området tycker hon är positivt.

– Jag har inget emot det, jag tycker man kan blanda upp det mer här. För flera år sedan var det fler företag här, men nu är det inte lika många kvar. Jag tycker absolut det är bra att det blir bostäder, säger Maria Lönnvik.

Foto: Mikael Andersson

Tyck till om Vinsta

11.43. Stockholms stad planerar för 5000 bostäder och 4000 arbetsplatser i Vinsta industriområde. Nu finns en enkät där boende i området kan svara på vilka platser i Vinsta man tycker är viktiga. Svaren ska sedan användas för att kunna planera området på bästa sätt.

– Vi kommer kunna förstärka det som fungerar bra och ta bort det som fungerar dåligt, säger Monika Rudenska, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret.

Enkäten går att svara på här fram tills den 14 juni.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt