Livsnjutare. Vi spenderade en timme längs Mälaren vid Smedslätten och träffade både flanörer och vinterbadare. Foto: Mikael Andersson

Häng med på en timme i Smedslätten

Dags för nästa del i vår serie där vi hänger en timme på olika platser i Bromma. Den här gången promenerar vi slingan runt Mälaren i Smedslätten. Ett populärt promenadstråk i januarisolen för hundar, turister och flanörer. Vart borde vi bege oss härnäst? Mejla tips till vasterort@direktpress.se!

  • Publicerad 15:21, 31 jan 2020

Foto: Mikael Andersson

14.51. Vinterbad med boll

Vid Solviksbadet jagar hunden Sigge glatt efter sin tennisboll. Han är en blandning av mastiff och border collie och är sex år. Matte Renée från Nockeby berättar att hon får gå olika promenader med honom och hans bror, eftersom de är så busiga.

– Vi brukar gå häromkring flera gånger i veckan, jag har bott här i 10 år och trivs väldigt bra. Det är ett lugnt område med en småstadskänsla. Jag hoppas bara att de lokala butikerna uppe vid torget får vara kvar, förut hade vi både hundaffär och tobaksaffär här.

Foto: Mikael Andersson

15.05. Dagens promenad

Olle Nylund går dagligen längs Mälaren, vi träffar honom när han är på väg hem.

– Jag brukar gå upp vid Alviksvägen och svänger sedan ner vid löparspåret i Solvik, det blir ungefär en halvmil.

I Bromma har han bott i 45 år och trivs bra.

– Det är nära till naturen och ändå nära till stan, det är ett speciellt område. Om det är kallt på vintern brukar jag ta tunnelbanan till Hässelby strand och åker sedan långfärdsskridskor tillbaka hem.

Foto: Mikael Andersson

15.17. Grill med utsikt

Uppe vid grillplatsen är det tomt, men lite kol finns kvar. Även om man inte är på korvgrillarhumör är det värt en promenad upp hit bara för att njuta av utsikten. Behöver man en vilostund under joggingrundan, promenaden med kompisen eller bara en paus från vardagen, finns det gott om plats att låta tankarna flyga fritt. Eller ta med en ostmacka och termos för att få till utflyktskänslan.

Foto: Mikael Andersson

15.30. Återupplever minnen

Vid Solviks utegym står Scott och Emma Evans. De är på besök från Hampshire utanför London.

– Vi bodde här i en månad sommaren 2018, och gillade verkligen området, säger Scott.

I Stockholm är de bara några dagar, och därför passar de på att njuta lite av Brommas natur och strosa omkring i området de bodde i förut.

– När vi bodde här var det så varmt att vi kunde simma i vattnet, säger Emma.