Hanna får ny roll inom politiken

Hon bytte Ekerös kommunhus mot utbildningsdepartementet. Nu har Ekerötjejen Hanna Hessling ett nytt uppdrag inom politiken – som Miljöpartiets gruppledare i Eskilstuna.

  • Publicerad 16:04, 2 okt 2018

Jag vill verkligen slå ett extra slag för partiengagemang.

Sedan tre år är Hanna Hessling pressekreterare till utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Hon har även varit politisk sakkunnig inom partiet och var innan dess informatör här i Ekerö kommun, där hon är uppvuxen.

Tjänsten på utbildningsdepartementen har hon kvar tills dess att en ny regering tillträder. Privat har hon dock lämnat Stockholm för Eskilstuna.

– Jag flyttade ihop med min fästman vid årsskiftet, säger Hanna Hessling.

Fint att kämpa tillsammans

Men i sin nya hemstad öppnades möjligheten att själv bli politiker i Miljöpartiet.

– Det är ett spännande sätt att tillbringa sin fritid på. Att sätta sig in i lokala frågor, möta människor som brinner för olika frågor ger chanser till både bra samtal och situationer man inte trodde att man skulle hamna i. Så jag vill verkligen slå ett extra slag för partiengagemang, det är en fin lagkänsla att kämpa för något tillsammans, säger hon. 

När rollen som MP:s gruppledare i fullmäktige blev ledig tillfrågades Hanna Hessling.

– Det känns roligt. Det blev ett fyllnadsval i Eskils­tuna då en av gruppledarna fick ett nytt jobb och flyttade till en annan stad. Då blev jag tillfrågad av valberedningen och sedan framröstad på ett medlemsmöte om att ta över den rollen. Jag delar ledarskapet med Marielle Lahti som har varit gruppledare i några år. Det känns tryggt, hon är väl förankrad i Eskilstunapolitiken och dessutom oerhört kunnig inom energifrågor, vilket är hennes arbete till vardags. 

Själv brinner Hanna för klimat- och miljöfrågorna, skola, trygghetsfrågor och landsbygdsfrågor.

Och hon följer givetvis turerna i Ekeröpolitiken.  

– Jag försöker hänga med. Ulrika Sandin är en skicklig grön politiker. Det blir spännande att se hur förhandlingarna på Ekerö landar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12