Hanna får ny roll inom politiken

Hon bytte Ekerös kommunhus mot utbildningsdepartementet. Nu har Ekerötjejen Hanna Hessling ett nytt uppdrag inom politiken – som Miljöpartiets gruppledare i Eskilstuna.

  • Publicerad 16:04, 2 okt 2018

Jag vill verkligen slå ett extra slag för partiengagemang.

Sedan tre år är Hanna Hessling pressekreterare till utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Hon har även varit politisk sakkunnig inom partiet och var innan dess informatör här i Ekerö kommun, där hon är uppvuxen.

Tjänsten på utbildningsdepartementen har hon kvar tills dess att en ny regering tillträder. Privat har hon dock lämnat Stockholm för Eskilstuna.

– Jag flyttade ihop med min fästman vid årsskiftet, säger Hanna Hessling.

Fint att kämpa tillsammans

Men i sin nya hemstad öppnades möjligheten att själv bli politiker i Miljöpartiet.

– Det är ett spännande sätt att tillbringa sin fritid på. Att sätta sig in i lokala frågor, möta människor som brinner för olika frågor ger chanser till både bra samtal och situationer man inte trodde att man skulle hamna i. Så jag vill verkligen slå ett extra slag för partiengagemang, det är en fin lagkänsla att kämpa för något tillsammans, säger hon. 

När rollen som MP:s gruppledare i fullmäktige blev ledig tillfrågades Hanna Hessling.

– Det känns roligt. Det blev ett fyllnadsval i Eskils­tuna då en av gruppledarna fick ett nytt jobb och flyttade till en annan stad. Då blev jag tillfrågad av valberedningen och sedan framröstad på ett medlemsmöte om att ta över den rollen. Jag delar ledarskapet med Marielle Lahti som har varit gruppledare i några år. Det känns tryggt, hon är väl förankrad i Eskilstunapolitiken och dessutom oerhört kunnig inom energifrågor, vilket är hennes arbete till vardags. 

Själv brinner Hanna för klimat- och miljöfrågorna, skola, trygghetsfrågor och landsbygdsfrågor.

Och hon följer givetvis turerna i Ekeröpolitiken.  

– Jag försöker hänga med. Ulrika Sandin är en skicklig grön politiker. Det blir spännande att se hur förhandlingarna på Ekerö landar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Brottarmedaljer till Skå IK

Sport Rekordmånga deltog under Luciacupen i brottning i lördags.onsdag 12/12 23:06

Karlberg får kvala till Europacupen

Sport William Hansson segrade under Sverigecupen i slalom och Lukas Karlberg kvalar till Europacup-tävling.onsdag 12/12 23:06