Förväntansfull. Hanna Holmgren spelar huvudrollen som Pippi i musikalen Pippi på de sju haven. Foto: Ella Söderberg

Hanna spelar världens starkaste tjej på scen

Sedan barnsben har musiken och dansen format Hanna Holmgren från Vallentuna till den musikalartist hon är idag. Nu är hon aktuell med en familjefavorit som spelas under julen.

  • Publicerad 16:33, 7 dec 2018

Knästrumpor, fräknar och en pirathatt. I en röd sammetsfåtölj på teatern Intiman sitter Pippi Långstrump, eller nej, Hanna Holmgren från Vallentuna. Hon spelar huvudrollen i den nya musikalen Pippi på de sju haven som har premiär den 13 december.

– Det här är en bearbetning av filmen, det har aldrig gjorts på scen förut, säger Hanna.

Idag har hon sin bas i Göteborg, men hon växte upp i Vallentuna. I gymnasiet gick hon på Tibble med inriktning på musikal.

– Jag gick även på dans och var med i Vallentuna Gospel, jag har enormt mycket att tacka dem för.

Musiken och intresset för att showa kom redan som barn. Både hennes mormor och morfar var sångare och musiker.

– När jag var liten skrev min morfar minimusikaler. Han skickade manuset till mig som jag fick öva på innan vi spelade upp den vid jul för hela släkten.

Erfaren musikalartist

Sedan hon tog examen från musikallinjen på Balettakademin i Göteborg 2013, har hon medverkat i en rad olika musikaler. Några av dem är Sound of Music, Les Misérables och Vi på Saltkråkan. Nu spelar hon huvudrollen i jullovsteatern. Från början var det tänkt att musikalen bara skulle spelas i en månad på teatern Intiman vid Odenplan, men på grund av högt tryck på biljetterna, kommer den åter på scen två månader i vår.

– Jag längtar efter att få visa upp vad vi har jobbat med, vi har så himla roligt och det är härligt att få dela med sig av det. Och barn är så ärliga och spontana, de kan ropa rakt ut 'hon är på taket!'.

Musikalen beskriver hon som en familjeföreställning med äventyrskänsla och spännande effekter.

Följa sitt hjärta

Samtidigt berättar hon att det inte alltid är lätt att resa runt så mycket.

– Det är klart att man som vuxen ibland kan längta efter ett vanligt jobb, man missar en del dop och födelsedagar. Men jag har aldrig känt att det här inte är värt.

Nu när musikalen spelas i Stockholm bor Hanna hos sina föräldrar i Vallentuna, vilket väcker barndomsminnena till liv.

– Jag har börjat med en tradition att alltid gå längs Vallentunasjön när jag är hemma, det har blivit otroligt viktigt för mig. Det känns lyxigt att få pendla till Vallentuna.

Vad har du för tips till den som vill bli musikalstjärna?

– Att följa sitt hjärta. Det går upp och ner, men det gäller att bestämma sig. Jag tror att drömmar kan slå in.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt