Axel Törnlöv köpte sin bastuvagn för två år sedan och vagnen har fått följa med på flera utflykter. Foto: Privat

Hans udda uthyrningsobjektet: Bastu på hjul

En vedeldad bastu på hjul – det var vad Vallentunabon Axel Törnlöv köpte för två år sedan. Dels för att kunna basta med familjen var som helst och nu även hyra ut.

  • Publicerad 16:32, 21 nov 2017

Utifrån sett ser husvagnen ut som vilken som helst, men det som skiljer Axel Törnlövs husvagn mot andras är att den består av en bastu. Vallentunabon har bastuvagnen på sin tomt och köpte den för två år sedan.

– Det var en husvagnstillverkare som nischade in sig på bastuvagnar och de byggde den här som en prototyp. Vi hade inte bastu hemma, jag har en finsk fru som ville basta och jag tyckte om den mobila lösningen, säger Axel.

Står på tomten

Husvagnen består av en bastu med plats för åtta till tio personer och även av toalett och omklädningsrum. Dessutom får man köra husvagnen i högst 80 kilometer i timmen och den har fått följa med på flera utflykter.

– Nu står den hemma på tomten men vi har haft med oss den till badstränder bland annat. Jag har tagit med den till jobbet och vi har haft after work i den.

Men det är inte alltid bastun på hjul står hemma på tomten, den är också tillgänglig för att hyra.

– Alla är ju väldigt positiva och många vill vara med, det är ju en rolig grej och kul att titta på. Intresset varierar och jag hyrde ut den två gånger förra hösten och i våras, men nu sitter det dubbdäck på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15