Handgjort. Hantverk i trä och andra material samt mathantverk kommer att säljas i Boglösa. Foto: Mostphotos

Hantverk och hembakt till salu i Boglösa bygdegård

Boglösa bygdegårdsförening inbjuder till en hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård den 25 november. Där kommer diverse handgjort att finnas till försäljning.

  • Publicerad 14:22, 8 nov 2018

Söndagen den 25 november är det dags hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård. Den årliga hantverksmarknaden äger rum och det brukar då finnas alla möjliga produkter skapade med manuellt arbete: hantverk, hemslöjd, julsaker, kransar, bröd och lokalproducerade livsmedel i form av bland annat fisk, bröd och potatis. Kaffeservering med hembakat bröd finns också på plats och marknaden stänger klockan 15.00.

Boglösa bygdegård hittar du i Boglösa Kärrby 8, postadressen är Grillby men bygdegården ligger i Boglösa i Enköpings kommun.

Hantverk innebär att hantverkaren själv svarar för hela tillverkningen. Hantverk i utvecklad form kan sägas ha vuxit fram som en yrkesspecialisering av hemslöjden.

Hantverksteknik användes inom alla tillverkningsområden, och hantverk som produktionsform har dominerat långt in i 1900-talet. Det är först från 1800-talets mitt som en industriell tillverkningsteknik och produktionsform successivt tagit över.

Inom det hantverk som i äldre tid bedrevs av allmogen, det vill säga landsbygdens huvudsakligen till lantbruksnäringarna knutna befolkning, kan tre grundformer urskiljas: sockenhantverk, saluslöjd och husbehovsslöjd. Medan sockenhantverket riktade sig till en begränsad lokal kundkrets, hade saluslöjden sin inriktning på större avsättningsområden.

Marknad

Söndag 25 november
Klockan 10.00–15.00
Plats: Boglösa bygdegård
Inomhusmarknad med försäljning av hantverk i trä, textil, papper, samt lokalt producerade livsmedel. Kaffeservering med hembakt.
Arrangör: Boglösa hembygdsförening
 

Stal bil och riskerade människoliv

Nyheter En dramatisk bilstöld tog ett dramatiskt slut. Det började på Coops parkering och tog slut på E18.fredag 19/4 12:05

”Jag kan gå och peta på en målning i tio år”

Nyheter Flera konstnärer förbereder sig inför Enköpings konstrunda, Vår konst. En bland de 56 konstnärerna som i helgen ställer ut är Patrik Holmberg, som äger Ateljé och Galleri. – Min handstil passar verk...torsdag 18/4 15:22