Handgjort. Hantverk i trä och andra material samt mathantverk kommer att säljas i Boglösa. Foto: Mostphotos

Hantverk och hembakt till salu i Boglösa bygdegård

Boglösa bygdegårdsförening inbjuder till en hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård den 25 november. Där kommer diverse handgjort att finnas till försäljning.

  • Publicerad 14:22, 8 nov 2018

Söndagen den 25 november är det dags hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård. Den årliga hantverksmarknaden äger rum och det brukar då finnas alla möjliga produkter skapade med manuellt arbete: hantverk, hemslöjd, julsaker, kransar, bröd och lokalproducerade livsmedel i form av bland annat fisk, bröd och potatis. Kaffeservering med hembakat bröd finns också på plats och marknaden stänger klockan 15.00.

Boglösa bygdegård hittar du i Boglösa Kärrby 8, postadressen är Grillby men bygdegården ligger i Boglösa i Enköpings kommun.

Hantverk innebär att hantverkaren själv svarar för hela tillverkningen. Hantverk i utvecklad form kan sägas ha vuxit fram som en yrkesspecialisering av hemslöjden.

Hantverksteknik användes inom alla tillverkningsområden, och hantverk som produktionsform har dominerat långt in i 1900-talet. Det är först från 1800-talets mitt som en industriell tillverkningsteknik och produktionsform successivt tagit över.

Inom det hantverk som i äldre tid bedrevs av allmogen, det vill säga landsbygdens huvudsakligen till lantbruksnäringarna knutna befolkning, kan tre grundformer urskiljas: sockenhantverk, saluslöjd och husbehovsslöjd. Medan sockenhantverket riktade sig till en begränsad lokal kundkrets, hade saluslöjden sin inriktning på större avsättningsområden.

Marknad

Söndag 25 november
Klockan 10.00–15.00
Plats: Boglösa bygdegård
Inomhusmarknad med försäljning av hantverk i trä, textil, papper, samt lokalt producerade livsmedel. Kaffeservering med hembakt.
Arrangör: Boglösa hembygdsförening
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Väskrånare igenkända – två av tre fast

Nyheter Tre unga rånade en man på hans ryggsäck i torsdags. De fastnade dock på film och kunde identifieras.måndag 21/1 10:09

Det här är Enköpings bästa pizza

Nyheter Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.fredag 18/1 13:23