Handgjort. Hantverk i trä och andra material samt mathantverk kommer att säljas i Boglösa. Foto: Mostphotos

Hantverk och hembakt till salu i Boglösa bygdegård

Boglösa bygdegårdsförening inbjuder till en hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård den 25 november. Där kommer diverse handgjort att finnas till försäljning.

  • Publicerad 14:22, 8 nov 2018

Söndagen den 25 november är det dags hantverksmarknad i Boglösa Bygdegård. Den årliga hantverksmarknaden äger rum och det brukar då finnas alla möjliga produkter skapade med manuellt arbete: hantverk, hemslöjd, julsaker, kransar, bröd och lokalproducerade livsmedel i form av bland annat fisk, bröd och potatis. Kaffeservering med hembakat bröd finns också på plats och marknaden stänger klockan 15.00.

Boglösa bygdegård hittar du i Boglösa Kärrby 8, postadressen är Grillby men bygdegården ligger i Boglösa i Enköpings kommun.

Hantverk innebär att hantverkaren själv svarar för hela tillverkningen. Hantverk i utvecklad form kan sägas ha vuxit fram som en yrkesspecialisering av hemslöjden.

Hantverksteknik användes inom alla tillverkningsområden, och hantverk som produktionsform har dominerat långt in i 1900-talet. Det är först från 1800-talets mitt som en industriell tillverkningsteknik och produktionsform successivt tagit över.

Inom det hantverk som i äldre tid bedrevs av allmogen, det vill säga landsbygdens huvudsakligen till lantbruksnäringarna knutna befolkning, kan tre grundformer urskiljas: sockenhantverk, saluslöjd och husbehovsslöjd. Medan sockenhantverket riktade sig till en begränsad lokal kundkrets, hade saluslöjden sin inriktning på större avsättningsområden.

Marknad

Söndag 25 november
Klockan 10.00–15.00
Plats: Boglösa bygdegård
Inomhusmarknad med försäljning av hantverk i trä, textil, papper, samt lokalt producerade livsmedel. Kaffeservering med hembakt.
Arrangör: Boglösa hembygdsförening
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Kyrkokör firar första advent

Nyheter Den 2 december är den första advent. Det firar Vårfrukyrkokören med en musikgudstjänst.fredag 16/11 15:50

Pepparkakshus ställs ut på Enköpings museum

Nyheter Lördagen den 1 december öppnar en pepparkakshusutställning på Enköpings museum.fredag 16/11 14:04