Inget av tipsen som lockar? Ta en höstpromenad! Foto: Mostphotos

Häpp häpp! Höstens härligaste helgpepp

Dockteater, fårklippning och kurs i kodning. Håll tummarna för fint höstväder och bege dig ut på något av alla äventyr som erbjuds i Västerort och Järfälla. Kanske blir det en tur på ponnyryggen?

  • Publicerad 17:02, 13 okt 2017

Bondens dag på 4H i Kallhäll

Ponnyridning, klapphage, kafé med smaker från förr, möjlighet att prova fårklippning med mera.

När? Lördag 14 oktober kl 11-14.

Var? Kallhälls 4H-gård, Termovägen 2, Järfälla.

Dockteater i Viksjö

Två olika föreställningar visas gratis på bibblan som en del av Järfälla kulturs scenkonstfestival. Klockan 11: Mårten flyttar in, kl 13: Mårten tittar ut. Gratis biljetter går att hämta ut på biblioteket redan nu.

När? Lördag 14 oktober.

Var? Viksjö bibliotek

Årets SISTA bakluckeloppis

Skynda, fynda. Årets sista bakluckeloppis på Solvalla hålls nu på lördag. Passa på att kränga det du vill bli av med eller fynda något till dig själv.

När? Lördag 14 oktober kl 11-15

Var? Parkeringen bakom Solvalla

Koda på bibblan i Jakobsberg

För barn, i samarbete med Komtek, inga förkunskaper behövs. Kl 11-13: Quirkbot, passar barn 9-12 år. Kl 13.30-15.30: NXT-robotar, passar barn 10-13 år. Gratisbiljetter finns redan nu att hämta ut på bibblan. Åtta platser per pass!

När? Lördag 14 oktober.

Var? Jakobsbergs bibliotek.

Fika i Norra Ängby

Björklunds hage har som vanligt café på helgen. Hälsa på djuren och köp lite fika .

När? Lördag och söndag 14-15 oktober kl 11-15

Var? Björklunds hage, Norra Ängby

Klädbytardag i Hässelby

Dags för höstens klädbytardag i Hässelby missionskyrka. Kom och fynda vinterkläder för barn och ungdomar. Café med fika och korvförsäljning finns.

När? Lördag 14 oktober klockan 9-14

Var? Hässelby missionskyrka, Åbroddsvägen 47, Hässelby villastad.

Lär dig dj:a i Vällingby

Sugen på att lära dig att dj:a? Kom på workshop med kulturföreningen Podium och DJ Fatty. Inga förkunskaper krävs och musik finns på plats. Det är gratis och ingen föranmälan krävs.

När? Lördag 14 oktober klockan 12-14

Var? Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby

Konst om miljonprogrammen

Utställningen Välfärdselement av Erik Stenberg, Helena Westerlind, Pedro Ignacio Alonso och Hugo Palmarola, handlar om miljonprogrammets historia.

När? Lördag-söndag 14-15 oktober kl 12-17

Var? Tensta konsthall, Tensta

Gå på fotbollsmatch i Spånga

Fotbollssugen? Se Akropolis IF som möter Västerås SK på Spånga IP.
När? Lördag 14 oktober kl 15-17
Var? Spånga IP

Snacka italienska i Alvik

Du som redan kan säga ett par fraser på italienska och vill bli lite bättre: kom till Alviks bibliotek på italienskt språkkafé. Helt gratis och ingen föranmälan krävs.

När? Lördag 14 oktober kl 11.30

Var? Alviks bibliotek

Mys på viscafé i Trappan

Visans Grand Old Lady, Jeja Sundström, känd från en mängd radio- och TV-program, är gästartist på helgens viscafé. Ove Engström leder allsången. Biljettförsäljning och servering öppnar kl 13.30. Entré 100 kronor.

När? Söndag 15 oktober klockan 14

Var? Medborgarhuset Trappan i Vällingby

Fika med dina Brommapolitiker

Har du en fråga att ställa till dina lokalpolitiker i Bromma? På söndag kan du göra det ansikte mot ansikte när det anordnas politikercafé på Bromma medborgarkontor/Blackebergs bibliotek.

När? Söndag 15 oktober kl 13-14:45

Var? Blackebergs bibliotek

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56