I höst besöks Vällingbys bokmåndagar av flera författare. En av dem är Mona Monasar som debuterar med sin diktsamling Modersmål. Foto: Matilda Rahm/Jon Aagaard Andersson

Här är alla författare som gästar Stadsteatern i höst

För fjärde året i råd möts författare och läsare i Vällingby när Stadsteatern drar igång med sina bokmåndagar.

  • Publicerad 11:57, 12 aug 2019

Nu i höst hålls Bokmåndag på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. På schemat finns sex författare som under fem måndagskvällar gästar Västerort för att träffa läsare och prata om sina böcker.

– Det känns superlyxigt att kunna bjuda på de här mötena i Kulturhuset i Vällingby, som ändå är ett förhållandevis litet ställe. Det blir så intima möten mellan författarna och publiken, säger Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Releasefest

Den författare som är först ut är Mona Monasar. Hon är uppvuxen i Tensta och debuterar med sin diktsamling Modersmål.

– Mona har valt att ha sin releasefest hos oss, så det kommer att bjudas på högläsning, musik och mat. Det är så himla kul, säger Mia Winge.

Varierad line-up

Bland de andra författarna som kommer till Vällingby syns också Johanna Frid, som gjort succé med sin romandebut Nora eller Brinn Olso brinn, och John Ajvide Lindqvist, vars bok Låt den rätte komma in snart sätts upp som teater på Stadsteatern i Vällingby.

– Olika författare har olika publik, det brukar vara en väldig blandning på de som kommer. Det är kul, för vi vill att många ska hitta hit och upptäcka nya saker, säger Mia Winge.

Bokmåndag på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby

9 september: Mona Monasar

23 september: John Ajvide Lindqvist

7 oktober: Johanna Frid

21 oktober: Musse Hasselvall

4 november: Anneli Jordahl och Eric Rosén

Inträde är gratis för alla under 26 år, ordinarie pris 60 kr. Biljetter bokas via Stadsteaterns hemsida.

Kvällarna arrangeras av Stadsteatern i samarbete med Vällingby Folkets hus, Klackenbergs böcker & papper och Vällingby bibliotek.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Nyheter Ny butik öppnar i anrika lokalen Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutikens lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar här en second hand-affär med barnkläder, leksaker – och kaffe.tisdag 15/10 16:40

Här är gatorna i Stockholm där bostadspriserna ökar mest

Nyheter Raketer på bostadsmarknaden i Stockholms län Ny statistik visar vilka gator i Stockholms län där bostadspriserna har stigit mest de senaste åren, både procentuellt och sett till antal kronor.tisdag 15/10 16:07

Vi är Västerort

Stockholm Direkt