Jakobsbergs station. Arbetet med Mälarbanan fortsätter även nästa sommar. Foto: Linda Gren

Här är ändringarna som föreslås i SL-trafiken

Nu har trafikförvaltningen kommit med förslag på trafikförändringar i SL-trafiken inför nästa år. I Järfälla föreslås busslinjen mellan Jakobsberg och Viksjö få ökad turtäthet.

  • Publicerad 11:31, 20 mar 2020

Trafikförvaltningens förslag på ändringar i kollektivtrafiken inför nästa år har nu skickats ut till de 26 kommunerna i Stockholms län. Om kommunerna har egna förslag eller vill ändra på något har de fram till maj på sig att svara trafikförvaltningen. Förslagen har även skickats till olika funktionshindersorganisationer som trafikförvaltningen samarbetar med.

Tätare turer till Viksjö

I Järfälla föreslås att linje 564H och 564V från Jakobsbergs station till Viksjö, och tillbaka, ska börja gå med 15-minuterstrafik under rusningstid. Idag går samma linje med 20-minuterstrafik under rusningstid. Linjen föreslås dock fortsätta att gå med 30-minutertrafik under dagtid och kvällar, precis som nu.

Mälarbanan blir fyrspårig

I sommar pågår arbetet med Mälarbanan som ska bli fyrspårig. Från lördagen den 4 juli klockan 02.30 till måndagen den 27 juli klockan 04.30 går därför inga pendeltåg på sträckan Sundbyberg-Jakobsberg.

Och tar du hellre pendeltåget än bussen kan det bli svårt även nästa sommar. Mellan söndagen den 3 juli och söndagen 1 augusti går ingen pendeltågstrafik mellan Stockholm City och Jakobsberg. Mellan måndagen den 2 augusti och söndagen den 15 augusti kommer sträckan fortsätta vara avstängd mellan Spånga och Jakobsberg.

Pendeltågstrafiken ersätts då, precis som i sommar, av buss och tunnelbana.

Trafikförvaltningens förslag inför 2021

Linje 564H/564V Jakobsbergs station – Viksjö – Jakobsbergs station

Föreslås utökas från dagens 20-minuterstrafik till 15-minuterstrafik under högtrafik. Linjen trafikeras då med 15-minuterstrafik under högtrafik och 30-minuterstrafik under dagtid och kvällar.

Utbyggnaden av Mälarbanan

Dessa tider är går ingen pendeltågstrafik under 2021:

✓ Stockholm City–Barkarby, påskhelgen mellan torsdag 1 april och måndag 5 april

✓ Stockholm City–Barkarby, alla helgons-helgen mellan fredag 5 och söndag 7 november

✓ Stockholm City–Jakobsberg, mellan söndag 3 juli och söndag 1 augusti

✓ Spånga–Jakobsberg, mellan måndag 2 augusti och söndag 15 augusti

Källa: Region Stockholm

Visa merVisa mindre