Här är Årets företagare

Han är tredje generationen i verksamheten. Nyligen prisades Håkan Eriksson och Wiggeby jordbruk på närings­livsdagen. – Vi vinner tillsammans med personalen, säger Håkan Eriksson.

  • Publicerad 06:30, 22 nov 2019

Vi är en länk mellan stad och land.

Traditionsenligt arrangerade Ekerö kommun nyligen sin årliga näringslivsdag. På plats i Sånga-Säby fanns bland annat de tre nominerade till Årets Ekeröföretag.

Längsta strået drog Håkan Eriksson som tillsammans med hustrun Teri Lee och delägarna Jonas Andersson och Jonas Östlund driver Wiggeby jordbruk, beläget bara ett stenkast från konferensanläggningen där priset delades ut.

Konkurrenterna till priset var Adelsö butik och Juntras grönt

– Det var kul, jag visste att vi hade en hyfsad chans. Det här var lite guldkant i vardagen, säger Håkan Eriksson.

Han har själv varit med och ägt verksamheten sedan 1982 och i dag har Wiggeby jordbruk totalt tolv personer som jobbar i verksamheten där bland annat tusen hektar växtodling, liten djurbesättning av köttdjur och en återvinning ingår.

– Vi är en länk mellan stad och land, säger Håkan Eriksson.

På väggen vid ett matbord sitter plaketten uppsatt och den vill han att alla kollegor känner sig förtjänta av.

– Som ägare ska man visa riktningen, men man måste ha personalen med sig till 100 procent. Det här är absolut gemensamt, säger han.

Håkan Eriksson uppskattade näringslivsdagen och lyftet föreläsningen med förre Sodexo-vd:n Azita Shariati som en stor behållning.

– Ekerö är en kommun med stort nyföretagande. Förre näringslivschefen Stefan Pellén gjorde ett jättebra jobb. Så jag hoppas att hans efterträdare Johan Elfver kan fortsätta det.   

Något större firande har inte hunnits med ännu.

– Men vi hade lite tårta på fredagen efter, säger Håkan Eriksson.

Senaste vinnarna

1998Anders Björsell Elektrotryck AB
1999– 2003 Delades inget pris ut
2004 Jan Kerj – Troxhammars Butiksby
2005 Adelsö Ägg AB
2006 Gustavshill Handelsträdgård AB
2007 Orto Novo AB
2008 Winab Vikväggar AB
2009 Jungfrusunds Marina AB & Jungfrusunds Restaurang AB
2010 Färingsö Trä AB
2011 Äppelfabriken
2012 Alverbäcks Blommor AB
2013 Svegro AB
2014 Mälarö Träningsverk AB
2015 MG Rental AB
2016Skäludden AB
2017 Medimex Produkter AB
2018 Drottningholms entreprenad
2019 Wiggeby jordbruk

Polisen satsar mot trafikproblem med A-traktorer

Nyheter Farliga omkörningar och för många passagerare Mopedbilar och A-traktorer utsätts för farliga omkörningar av vanliga bilar. Samtidigt följer inte alla som kör den typen av fordon de regler som gäller. Det menar kommunpolisen i Ekerö, som nu...måndag 27/1 11:50

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46