Här är årets Guldliljan-vinnare

Hundratals företagare samlades i Idrottshuset när Guldliljan 2017 arrangerades. Åtta vinnare utsågs under galakvällens gång.

  • Publicerad 02:24, 2 apr 2017

Arne Wåhlstedts vandringspris togs emot av Robert Käck som blir hederspokalens nya ägare efter fjolårsvinnaren Stefan Gårdh. Priset tilldelas en person som under årets gång främjat företagandet i Enköping.

– Det känns fantastiskt. Det var nästan pinsamt att gå upp på scenen och prata eftersom jag inte är en showman, jag är snarare en ”doer”, säger Robert Käck.

Käck grundade bland annat ”Smaka på Enköping” vilket han anser vara den största orsaken bakom framgången. Men efter 2017 lämnas ansvaret för evenemanget vidare.

– Vi lämnar vidare det efter det här året då vi har andra idéer som vi arbetar med istället, säger Robert Käck.

Rainer Ström, vd på RS Mustang, tog emot Ena Energis Miljöpris och stallströproducenten blev lovordad av juryn som en ”förebild för andra företag och ett företag vi i Enköping ska vara stolta över att ha i kommunen”.

– Vi glädjs över utnämnandet, det ett bevis på att vi genomför ett framgångsrikt miljöarbete inom företaget, säger han.

Prisutdelningen avslutades med det prestigefyllda priset Årets Företagare, som togs emot av Patrik och Johan Borg på ICA Maxi Enköping.

– Det känns jättebra och betyder väldigt mycket för oss, säger Patrik Borg.

Vad är viktigt för er?

– Vi försöker ständigt vara lokala, närvarande och engagera oss i idrottsföreningar. 2016 genomförde vi en kraftfull prissänkning som många nappade på. Vi satsar även mycket på vår personal och vårt kunderbjudande. Nu ska vi köra vidare på samma sätt men samtidigt accelerera

Vinnarna och motiveringarna

Årets Byggföretag 2016 går till Mattes Snickeri & Bygg AB
– Företaget har gott renommé på marknaden och har visat på god och långsiktig lönsamhet. Personalen har en gedigen kompetens och kunskap inom snickeri och bygg. Service och kvalité är företagets styrka.

Årets Handlare 2016 går till Marie Melin från My Store
Denna handlare är en driven och målinriktad företagare som vågar satsa och kämpar hårt. Hen har genom värme, professionalitet och personlighet byggt upp en allt större kundkrets. Med service ut i fingerspetsarna och ett brinnande engagemang för kunden gör handlaren alltid det lilla extra.

Årets Ena Energis Miljöpris 2016 går till Rainer Ström, RS Mustang
Med engagemang och driv har företagaren byggt upp ett flertal verksamheter med affärsidén att återanvända och förädla restprodukter från naturen. Bolaget är innovativt och nyskapande och anstränger sig hårt att förbättra och optimera produktion och logistikflödet för att göra ett så lågt avtryck som möjligt.

Årets Lantbrukare 2016 går till Peter Sivander 
– Årets Lantbrukare driver familjegården vidare för framtiden. Fokuset är på spannmål och äppelodling. Han har kommit in på den lokala marknaden och vi i Enköping kan köpa hans äpplen och must på lokala affärer. 

Årets Företagare 2016 går till Johan och Patrik Borg från ICA Maxi Enköping 
– Årets Företagare 2016 går till ett företag för deras stora samhällsengagemang och för att de har fortsatt att utveckla företaget på ett föredömligt sätt. De har också genom sitt ledarskap, kreativa förmåga och höga servicenivå visat att de är goda förebilder som företagare.

Årets Komet 2016 går till Joachim Jensen från Jobmore
– Årets Komet går till en företagare som på kort tid skapat ett företag med kraftig tillväxt både vad gäller omsättning och antal anställda och samtidigt lyckats bibehålla en god lönsamhet.

Årets Unga entreprenör 2016 går till David Eriksson från ZEFAB,
– Årets Unga entreprenör går till en person som är en mycket duktig entreprenör och en god förebild för andra unga företagare visat att hans affärsidé skapat framgång.

Arne Wåhlstedts vandringspris 2016 går till Robert Käck
– Företagarnas hederspris Arne Wåhlstedts vandringspris går till en person med ett stort hjärta och engagemang som under många år och på ideell basis verkat för Enköpings utveckling. Bland annat har han utvecklat ett av kommunens mest attraktiva evenemang "Smaka på Enköping" som är en viktig och numera etablerad del av Trädgårdsdagen. Ett evenemang som drar enormt många besökare till kommunen och gynnar det lokala näringslivet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Nyheter Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.måndag 25/6 13:38

Scoutstugan utsatt – igen

Nyheter För andra gången på en vecka har scoutstugan utsatts för åverkan. Den här gången har gärningsmännen tagit sig in i lokalen.söndag 24/6 9:58