Sissi virkar och stickar både till katterna på Kattstallet och till statyerna på torget i Hässelby gård. Såhär såg statyerna ut förra året. Foto: Mikael Andersson/Jimmy Persson

Här är årets vinterkollektion till Hässelbys statyer

Sissi Wahlstens handarbeten är poppis bland både katter och statyer. Lagom till första advent får statyn på torget i Hässelby gård årets vinterkläder från henne.

  • Publicerad 11:35, 12 nov 2018

Här är årets halsdukar, redo hemma hos Sissi Wahlsten. Foto: Privat

För många har halsdukarna som värmer statyerna på torget i Hässelby gård blivit en vanlig syn när kylan slår till. Sedan förra året är det Hässelby gårds-bon Sissi Wahlsten som står för stickandet. Nu är hon klar med årets kollektion som är redo att pryda gänget på torget.

Hässelbybon Sissi virkar till katter och statyer

– Jag tänker att jag ska sätta upp dem lördagen första december så att de hänger där den första advent. Jag är inte som affärerna och torgen som börjar pynta redan i oktober, säger Sissi Wahlsten.

Förutom att sticka till statyerna virkar Sissi också leksaker till katterna på Kattstallet, något vi på tidningen har skrivit om tidigare. Nu är hon igång med tredje omgången.

Sissi virkade 865 kattleksaker i sorgen efter sin saknade Vilma

Satsar på julfärger

Årets staty-halsdukar går traditionsenligt i färgerna – rött, vitt och grönt.

– Jag passar mig för lagfärger, hade jag gjort en i AIK-färgerna skulle den ryka direkt efter gårdagen, säger Sissi och syftar på att AIK säkrade SM-guld i herrfotboll under söndagen.

För även om många gillar halsdukarna så har det varit några som gillat dem för mycket och snott med sig dem. Förra året fyllde Sissi på halsdukarna ett par gånger men i år får det räcka med en omgång, tycker hon.

– Det tar ju tid att göra och garnet kostar pengar så jag ska sy fast dem med riktigt stark tråd. Sedan tänker jag att om det står i tidningen kanske de blir mer påpassade – förra året var det flera som skällde ut folk som försökte ta dem, säger Sissi.

Om halsdukarna får sitta kvar i år är det inte omöjligt att det kan bli en ny tradition i samband med advent.

– Jag tycker att det är en trevlig grej och jag gör det för skojs skull. Det är många som går förbi och fotar sina barn med statyerna, säger Sissi.

Stockholm Direkt