Cherrie, Tarabband och Vasas flora och fauna är några smakprov på vad som kommer till Huddinges parkscener i sommar. Foto: Appelgren Friedner/Startracks/Tarabband

Här är artisterna som kommer till Huddinges parksommar

I veckan drog Huddinge kommuns parksommar igång med gratis konserter från Vårby till Skogås. Ända till september kommer parkerna fyllas med musik från Pettson och Findus, arabiska orkestern Tarabband, Vasas flora och fauna och mycket mer.

  • Publicerad 15:52, 25 jun 2019

Vårbys nya sommarfestival, 143-festivalen, är redan igång och avslutas på fredag med konsert vid Myrstugan med r&b-artisten Cherrie. Men det är bara början för den som är sugen på utomhuskonserter på hemmaplan i sommar.

Totalt bjuder Huddinge kommun på ytterligare sex gratiskonserter i juli, augusti och september.

Parksommaren fortsätter i Sjödalsparken den 31 juli när Malmöbandet Tarabband kommer på besök. Bandet spelar arabisk musik och har blivit populära i stora delar av arabvärlden.

Stortorpsparken snor sensommaren

Den 10 augusti kommer Pettson och Findus till Vårbybadet för en musikföreställning som en del av Summer splash-festivalen.

Under sensommaren är det Trångsund och Stortorpsparken som får alla trumslag och trumpetstötar. Det finlandssvenska popbandet Vasas flora och fauna, folkmusikern Anna-Tove Möller, Nalle Clown och rockabillyartisten Eva Eastwood avlöser varandra på scen under en månad med start den 13 augusti och avslut den 10 september.

Schema för Huddinges parksommar

Skogås

25 juni 13.00: Trupp Trunk (Skogåstorget)

Flemingsberg

27 juni 11.00: Trupp Trunk (Flemingbergsparken, Flemingsberg)

Huddinge centrum

31 juli 19.00: Tarabband (Sjödalsparken)

Vårby gård

26 juni 13.00: Trupp Trunk (Dansbana! i Vårby gård)
28 juni 17.00: Cherrie (Myrstugan i Vårby gård)
10 augusti 13.00: Sjung med Pettson och Findus (Vårbybadet, Vårby gård)

Trångsund (Stortorpsparken)

13 augusti 19.00: Vasas flora och fauna
24 augusti 13.00: Nalle Clown
27 augusti 19.00: Anna-Tove Möller
10 september 19.00: Eva Eastwood