Beri och Naod är bokade till nya festivalen 124. Foto: Saga Berlin/Mikael Andersson

Här är artisterna till Rågsveds nya festival

Både etablerade artister och lokala talanger står i fokus under nya ungdomsfestivalen 124 som går av stapeln i augusti.

  • Publicerad 17:33, 10 jul 2017

Kumba och Beri är några av artisterna som är bokade till nya festivalen som ska hållas i Rågdalens parklek 9-10 augusti. Men också flera lokala artister kommer att dyka upp. Bland andra rapparna Naod och Fiidow och poeten Brin Barwari.

– Det finns många lokala förmågor med otroligt stor talang i området så vi hoppas på att få med många av dem, säger Elin Wiktorsson som är projektledare för festivalen på stadsdelsförvaltningen.

Så vill staden rusta upp Snösätraskolan

Prova-på-fokus

Det blir stort fokus på musik, i synnerhet hiphop, under två-dagarsfestivalen som riktar sig till ungdomar mellan 10 och 17 år. Det blir också teknik-, musik- och konstnärliga workshops, teater, dans, foodtrucks och det ska gå att prova på olika idrotter.

– Tanken är att det ska vara mycket prova på-aktiviteter, de som kommer ska kunna hitta nya intressen och idrotter. Vi ska samarbeta med lokala föreningar som Rågsveds IF men också andra organisationer för uppmuntra ungdomarna att hitta aktiviteter som ligger lite längre bort i Stockholm, säger Elin Wiktorsson.

Sommarjobbare kom på idéen

Festivalen kom till efter att sommarjobbare i Stockholms stad under förra året fick i uppdrag att höra runt bland andra unga vad de tyckte behövdes för att skaka liv i deras ort. Något som kom upp var en festival och så drogs förberedelserna i gång för första upplagan av 124.

Här kan du gå på skogsrejv i Stockholm sommar

Anledningen tlll att festivalen hålls i just Rågsved är att stadsdelen satsar på att utveckla området och att det finns en plats där som passar, berättar Elin Wiktorsson.

Nu arbetar ungefär tio unga med förberedelserna inför festivalen tillsammans med henne. Ytterligare några sommarjobbare arbetar med förberedelser tillsammans med idrottsförvaltningen.

– Vi vill att det blir en festival av och för ungdomar, både från orten och andra områden. Sen hoppas vi att festivalen lever vidare kommande år som en sommaraktivitet och en chans till sommarjobb för några ungdomar, säger Elin Wiktorsson.

Bokade artister

Adrijana

Denz

Kumba

Beri

Naod

Hamse Dahir

Fiidow

Brin Barwari (poesi)

Alenium

Christoffer Bergqvist

Vill du vara med?

Personer, föreningar, företagare eller organisationer som vill uppträda eller delta på något sätt kan maila till: elin.wiktorsson@stockholm.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu visar SL upp nya t-banetåget

Nyheter SE FILMEN: Då ska det börja rulla på röda linjen Ny design, ny teknik, AC och förbättrad tillgänglighetsanpassning. Under tisdagen presenterade SL det nya C30-tåget. Vi är på plats i Norsborg.tisdag 19/6 11:45