40-årsfest. Fira tillsammans med marathonlöpare från hela världen, när den nya banan testas genom stan. Stockholms stora löparfest avgörs lördagen den 2 juni. Foto: Mostphotos

Här är bästa löploppen i Stockholm i maj

Rensopade gator och ljusa kvällar. Nu vaknar stockholmarna ur sin vinterdvala och blir lite lättare i steget. Runt om i staden anordnas också en drös med heta löplopp i maj. Vi har samlat de bästa!

  • Publicerad 20:00, 29 apr 2018

PARKRUN

På flera håll i staden ordnas gratis 5 kilometersrundor med tidtagning varje lördagsmorgon. Alla är välkomna att gå eller springa. Registrera dig innan om du vill ha tidtagning, annars är det bara att dyka upp.

När: Varje lördag på flera ställen! Hagaparken: Parkeringsplatsen strax norr om tennisbanorna vid Haga Forum. Kungsängen: Kungsängen IP, Västra Rydsvägen 111. Huddinge: Källbrinks IP på Gamla Stockholmsvägen.

DANDERYDSLOPPET

Arrangeras den 1 maj varje år och har klasser för både barn, ungdomar och vuxna. Tävlingsdistansen för vuxna är 10 km, men det finns även motionsklasser för vuxna på både 5 och 10 km. Barn och ungdomar springer kortare sträckor.

När: 1 maj.

STHLM TRAIL RUN

Utmana dig utan att behöva lämna innerstan. Smala stigar och vacker natur möter dig i Lill-Jansskogen och Fiskartorpsterrängen. Loppet har start och mål på en stor gräsyta nära Universitetet. Välj mellan distanserna 5 kilometer eller 10 kilometer, det ordnas även ett kortare lopp för barn.

När: 5 maj.

KUNGSHOLMEN RUNT

En milbana med långa, flacka rakor över första halvan och en tuffare avslutning. Du kan även springa ett halvmaraton – två varv runt Holmen.

När: 5 maj.

TOUGH VIKING

Om du inte är rädd för att bli skitig, vill ha en tuff utmaning och är beredd att betala en rejäl slant så är det här kanske loppet för dig. Hinderbanan som startar på Sockholms stadion är konstruerad i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Det ordnas även en tävling för barn.

När: 12 maj.

SKÄRHOLMSLOPPET

Ett femkilometerslopp som går både genom natur- och bostadsområden och rakt igenom Skärholmens centrums galleria. Flera lopp arrangeras även för de yngre. Start och mål för alla i Skärholmen. Alla lopp är gratis!

När: 19 maj.

TOLVANLOPPET

Livemusik, veteranspårvagn och stort publikstöd utlovas när 12 kilometer långa Tolvanloppet arrangeras. Välj mellan distanserna 6 och 12 kilometer. Flera lopp för barn ordnas också. Start och mål för alla på Ålstensgatan.

När: 26 maj.

BONUSTIPS: STOCKHOLM MARATHON

Lördagen 2 juni firar Stockholm Marathon sitt 40:e lopp med ny bana. Den nya banan går genom Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan och Södermalm. För den som inte vill springa 42 kilometer är det (minst) lika kul att heja!

När: 2 juni.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.