Karaoke i Rågsved eller vernissage på Östermalm? Valet är ditt. Foto: Sacharias Källdén

Här är bästa tipsen för helgen

Arbetsveckan är över. Men deppa inte för det – med våra helgtips kan du hålla dig sysselsatt ända fram till på måndag!

  • Publicerad 17:09, 10 nov 2017

FREDAG 10 NOVEMBER

50-talsbonanza på Nordiska

Dörrarna öppnas till höstens nya utställning "Mitt 50-tal -–kvinna, mode, vardag". Den som kommer klädd i 50-talsoutfit på fredagen har chans att vinna ett årskort till museet. Under hela helgen finns makeup-artister på plats för att ge besökare den rätta 50-talstouchen. Entré 50 kr under hela öppningshelgen (10-12/11).

När? För alla öppettider se här.

Var? Djurgårdsvägen 6–16, Gärdet.

Gå på musikal på hemmaplan

Musikalen 'The Wild Party' med sång och musik av Andrew Lippa visas på Fria Teatern i helgen. Efter succéerna med Rent, Urinetown & Hair sätter Robin Karlsson nu upp ännu en musikal, denna gång The Wild Party - Musikalen. ”Musiken är rå, jazzig, smutsig och otroligt svängig – 1920-tal möter elgitarr.” Biljetter på kulturbiljetter.se.

När? Premiär idag fredag kl 19, spelas t om 25 november.

Var? Fria Teatern, Högdalsplan 10, Högdalen

Galen karaoke i Rågsved

På Rågsveds krog samlas människor i alla åldrar för att riva av gamla och nya klassiker i uppsluppna versioner. Läs mer om den ofta fullsatta karaoken här.

När? Fredag och lördag. Karaoken brukar dra igång kl 21 och avslutas 01.

Var? Rågsveds krog, Sköllerstagatan 6

LÖRDAG 11 NOVEMBER

Bytesmarknad för vinterutrusning i Viksjö

Har du ett par urvuxna skridskor som ligger hemma i en garderob och skräpar? Då kan du bege dig till bytesmarknad för vinterkläder och vinterutrustning i Viksjö. Lämna in dina grejer och tjäna en slant.

När? Lördag, inlämning kl 9-11, försäljning 12-14, redovisning 14:15-15

Var? Träffen i Viksjöskolan, Viksjö centrum

Vernissage på Östermalm

Den egensinniga Stockholmskonstnären AK Von Malmborg ställer ut sina målningar i hemstaden. Utställningen pågår till den 8 december.

När? Lördag kl 15-19.

Var? Cornelia Sojdelius Gallery, Cardellgatan 6.

Udda musikalversioner på Kraken

Kontroversiella Laibach, som grundades i forna Jugoslavien redan 1980, kommer till Stockholm. Bland annat utlovas extraordinära tolkningar av låtar från Sound of Music samt äldre hits från bandets långa historia. 
 
När? Lördag kl 19.

Var? Kraken, Rökerigatan 1D

Delta i Söderorts ljusfest

Imorgon, lördag, kan du vara med i det stora ljuståget som ordnas av Östbergaodlarna. Ta med egen ljuslykta och vandra förbi stadsodlingen och ner till parkleken. Det bjuds på tal, underhållning, korvgrillning och musik. Efteråt är det öppet hus på fritidsgården. Vid dåligt väder flyttar evenemanget in i Östbergaskolans gympasal.
 
När? Lördag kl 19.15.

Var? Samling utanför Östberga fritidsgård, Östberga torg 21.

SÖNDAG 12 NOVEMBER

Yoga för Latinamerika

Latinorytmer, fotoutställning, yoga, dans och frukostseminarium – allt detta ryms denna söndag för Latinamerika. Alla intäkter går till Svalorna Latinamerika och en dansstudio i Nicaragua.
 
När? Söndag kl 10-15.

Var? VENUE81, Drottninggatan 81.

Söndagscafé på Skälby gård

Helge Hernelind ställer ut smycken, svensk honung kommer att finnas till försäljning och serveringen håller öppet under söndagscaféet.

När? Söndag kl 12-15:30.

Var? Skälby gård, Skälby gårds väg 19.

Vår gud är en kvinna visas på Färgfabriken

I anslutning till Marianne Lindberg De Geers utställning Full Speed Ahead visas Leyla Assaf-Tengroths filmer Vår gud är en kvinna och Kvinnornas ö. Efteråt följer en diskussion med Leyla Assaf-Tengroth & Marianne Lindberg De Geer modererad av Carl Johan De Geer.

När? Söndag kl 14.

Var? Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1.

Söndagshäng för tjejer i Blackan

Är du mellan 13 och 19 år och identifierar dig som tjej? Välkommen på söndagshäng tillsammans med Alicia Olivas och Anna Lindahl från Kavehs fritid. Samling klockan 15, om du kommer senare så ring på dörrklockan vid biblioteket.

När? Söndag kl 15.

Var? Blackebergs bibliotek, Blackebergs plan 5, Bromma.

Filmvisning på Dansmuseet

Om du missade vårens visning av dokumentären Black Ballerina får du en andra chans på söndag. Filmen, som handlar om svarta kvinnliga dansare och deras konfrontationer med rasism, presenteras i samarbete mellan Dansmuseet och ScreenDance Festival.
 
När? Söndag kl 17.

Var? Dansmuseet, Drottninggatan 17.

Minneskonsert för Cornelis

På söndag arrangerar Cornelis Vreeswijksällskapet två minneskonserter i dne store trubadurens ära. Bland de medverkande märks artister som Lill Lindfors, CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk.
 
När? Söndag kl 17 samt kl 19:30.

Var? Katarina kyrka, Högbergsgatan 13.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.